TELEFÓN

TELEFÓN

Vytáčam na telefóne

z plastového pohára

tvoje číslo.

Na druhom konci

ostnatého drôtu

sa ozýva „číslo nedostupné“

aké potupné

čakať, že sa oprášiš,

staré zvyky do šuplíka odložíš

a mojej vidine sa zasnúbiš.

 

Vytáčam znovu,

teraz skúšam pevnú,

vôľa sa však vzdialila

a pre lož úprimnú

musím volať zas.

 

Nedvíhaš, nevoláš

niekde sa táraš,

ja čakám

vytáčam, volám

z tvojich odpovedí

hlad tak skoro nepochovám.

Dávaj pozor,

nech si, kde si

maj však vždy na mysli,

že ja volám, vytáčam (sa)

no ani len pozdravu

do záznamníku sa nedočkám.

Autor Pettie, 02.09.2021
Přečteno 172x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí