Starý dům

Starý dům

Starý dům a uvnitř krb

obložený cihlama

ohenˇ v něm se mihotá

 

Stíny na zdi

co se tváří

že jim nikdo nevadí

 

Na stole je nůž a chléb

sýr a láhev vína

 

Majitel už usíná

klesají mu víčka

ráno bude zase zima 

povzdychne si a jde spát

 

Krb už dávno dohořel

majitel už tvrdě spí

na zimu si nevzpoměl

až ho ráno probudí

 

Když ho ráno probudí

je už bílý den

měl by zase přiložit

dříví do kamen

Autor Fil, 04.09.2021
Přečteno 168x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, šerý, mkinka, Psavec, rybka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné. Lidské.

05.09.2021 00:51:55 | H. Václav

Až jsem tu atmosféru procítil... Pěkná "náladovka" s ověsy melancholie*

04.09.2021 14:35:44 | šerý

při čtení jsem si vybavila toto https://www.youtube.com/watch?v=EzmN7ehB8VM&list=PLHtr5YCidRs_J7hSsLwSaEtRiU5tBBQmk&index=60

04.09.2021 00:34:20 | Sonnador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí