LET VTÁKA

LET VTÁKA

Spievajú stromy

pod ťažkou

snehovou prikrývkou

utkanou z tisícich

nesplnených snov,

o tom ako bolo

ako bude

a čo sa

dnes ešte stane,

zázraky nevídané...

 

Počúva ich vtáčik,

letiac nad lesklými strechami

uvažuje nad všetkými

tými rozkvitnutými snami

prečo sa v realitu nepretavili?

 

Vtáčik maličký,

na krídla mu padá srieň

nechápe ľudský svet,

letí ďaleko

a ešte ďalej

tam, kde vonia

agátová alej

a sny majú

všetky podoby,

a

niet tam ani kúsočka

človečej zloby.

 

 

 

 

 

Autor Pettie, 01.12.2021
Přečteno 122x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, šerý, Vivien
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná a živá, dobře jsi to vystihla.)

01.12.2021 14:06:27 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí