S TEBOU TMOU

S TEBOU TMOU

(Bez teba)

hlas mesta 

znie ako

prázdna ozvena

som zmätená,

prázdne okná

osvetlené iba

ohlušujúcou zimou,

výhľad mám zastretý

starou brezou,

rastie tu dlho

dlhšie ako sú

na svete všetky nežnosti

 

(tebe)

bez okolkov

narukujem do

armády

brániť pokorne tvoje

nadšené výhľady

ako breza

brániaca pohľadu

na osamelý hrad.

 

(s tebou)

zahojiť staré rany,

jazvy zocelia sa

postupne samy,

stúpať

nad mraky oblakov

nechať sa unášať

na krídlach

januárových vánkov

 

(teba)

túžim

ponoriť ruku

do čerstvého snehu,

a po výdatnom behu

na posledný autobus

len nerušene

poslednú sviečku

zhasnúť

a stratiť sa

z dohľadu

pod dekou spletenou

čierno-čiernou tmou.

Autor Pettie, 13.01.2022
Přečteno 160x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Iva Husárková, Protos1182, šerý, Fialový metal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I v černočerné tmě se dá najít mnoho věcí .)

13.01.2022 17:50:48 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí