Květná neděle

Květná neděle

Anotace: Nad Hroznovou Lhotou svítá...

Květná neděle

 

Nad Hroznovou Lhotou svítá

a ptáci plaší ranní červánky

Potichu! Vždyť ještě pořád spí tam

chlapec, co nezná cestu nazpátky

 

O Smrtné neděli rozloučil se s krajem

ve kterém i Bůh prosí o pomoc

a o té Květné zas naděje v něm zraje

však nechtěl málo a nechtěl ani moc

 

Jen trochu lásky, svobody a něhy

a taky klidné nebe nad hlavou

byl plný hlasů a málem zůstal němý

když kráčel zemí smutnou, bolavou

 

Teď ještě spí, tak choďte kolem tiše

chystejte náruč, mléko, chléb a sůl

pomlčte o tom, co nerad by teď slyšel

vždyť ještě dlouho bude ho jen půl

Autor Zamila, 12.04.2022
Přečteno 157x
Tipy 16
Poslední tipující: mkinka, Vivien, Sonador, šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Jan Kacíř, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle je Báseň ST*

13.04.2022 09:05:46 | Sonador

Mnohokráte děkuji a zdravím :)

24.05.2022 14:58:27 | Zamila

Po půl roce obnovuješ stopy* Napsáno empaticky a vyznívá to prostě - lidsky*

12.04.2022 20:15:44 | šerý

Děkuji moc a zdravím :) A já vím, jsem ostuda s takovou pauzou... Asi je to mé neplodné mezidobí ;)

12.04.2022 20:21:45 | Zamila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí