Snad časem zapomenu na ni...

Snad časem zapomenu na ni...

 

Cítím zas prázdnotu v své duši

a tělo mé to chřadne s podzimem,

dozvuky léta bičují mé uši 

a prázdno, prázdno v srdci mém...

 

Na něžné doteky rád zavzpomínám,

na milá slova, tak plná radosti,

sám sobě stále ji připomínám,

a duši mé, té chybí něžnosti...

 

Ve snech ji vídám, mám rád své snění,

a ona často ke mě ve snu přichází,

tam jest mi milejší než všecko dění,

jen s novým dnem, mi opět odchází...

 

Spát na věky a ve snu jen s ní býti,

tam těšit smím se, z její blízkosti,

však ve snu žít, jaké to je žití,

vždyť jsou to jen mé, spící radosti...

 

Snad časem zapomenu na ni,

a duše má, zas bude míti klid,

snad zapomenu na překrásnou paní,

a budu moci i bez lásky k ní žít...

 

Autor DH22, 31.08.2022
Přečteno 117x
Tipy 15
Poslední tipující: Stanislav32, CULIKATÁ, Emily Říhová, Vivien, Sonador, Psavec, mkinka, Rozmarýna, Jan Kacíř
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné, mě veršování též psychicky nadzvedá. Je to dobrá terapie. Standa

06.09.2022 19:12:54 | Stanislav32

a co si tu lásku prostě ponechat, bez ohledu na vnější, vždyť je to dar, bez kterého člověk živoří...

31.08.2022 22:35:33 | Sonador

No, myslím, že tuhle do smrti nezapomenu...

01.09.2022 14:58:26 | DH22

Drž se.

31.08.2022 22:27:44 | mkinka

Jednou ano... *

31.08.2022 21:53:55 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí