Květ mezi okovy

Květ mezi okovy

 

Čumím na svět ze tmy.
Okovy obrostly travou,
občas záblesk letmý.
Kde mám svou náturu dravou?

Zrcadlo věrné času
vysílá šedou a bledou.
Možná šlo uhnout lasu.
Pěšiny do nikam vedou...

Pomohly cizí uši.
Ten balvan ztratil pár deka,
trčící šutr v duši.
O trochu užší je řeka.

Něco vidím právě,
naděje nesměle kvete
mezi kovem v trávě.
Ještě se nevzdaluj, světe... 

 

Autor Koala, 02.09.2022
Přečteno 184x
Tipy 10
Poslední tipující: BArBArKO, Fialový metal, Sonador, Marry31, Psavec, Kan, Caliéry, mkinka, Holoxicht
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře se to čte :)

02.09.2022 15:25:31 | Marry31

Díky moc, Marry.

03.09.2022 07:12:23 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí