Prolínání

Prolínání

Anotace: v autorské spolupráci En+MMV

plyneš ve mně
svým časem
jako krev rubínů
šumění listů
zkrvavělých prvními mrazy

proudíš
co ponorná řeka
protékajicí punkevními jeskyněmi
průzračná temnotou hlubin

voda mísící se s časem

životodárná síla vyvěrající na povrch
ukrytá v útrobách skalních dómů
zpřítomnělá v rozkvetlých aragonitových květech
třpytivá žilkami pyritových zrnek poznání


jen ten, kdo se odváží
vykřesat jiskru svého nitra
zažehne plamen zrání
co tvoří se z obého
v rostoucí krápník života ...
Autor Malá mořská víla, 10.10.2022
Přečteno 162x
Tipy 16
Poslední tipující: Iva Husárková, Jeněcovevzduchukrásného, Sonador, Marten, Kan, Frr, CULIKATÁ, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nic jiného dnes už asi číst nebudu, abych to ladno nevyplašila*

12.10.2022 09:40:27 | Sonador

nádherná báseň-jak podzemní řeka Života***

11.10.2022 11:26:00 | Frr

Moc hezké, zkrasovělé mineralizování nad životem, to můžu. Sedimentují si na později :-)

11.10.2022 03:10:42 | Kumiko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí