Obrazy z dob velmi bolestných

Obrazy z dob velmi bolestných

2018

zatímco vy očistcem bloudíte

ostatní vlastním zkaleným peklem se brodí

neboť navždy ztratili naději na vysvobození.

 

žaly se ve sklence vína plavat naučily,

popel, co z mého života zbyl, s deštěm se smísil

a v odtoku zmizel beze stopy;

bolest chovala mě ve svých pažích

a bezmocný křik zadrhával se v hrdle,

neboť jsem věděla,

že tahle válka ještě není dobojovaná.

 

ulice domovem se málem stala

a ty zbytky jedinou potravou;

matka s odvahou bojovnice a životem jako mučedník,

rodina, co z patra ukázala zdvižený prostředník

a mé tělo nad milencovým krbem jako trofej z lovu.

 

bez kohokoli, čehokoli… jaká naděje vůbec zbyla?

snad jen čepel, kterou v myšlenkách o svou bílou kůži brousím,

a projížďka, z níž se matka v mých nočních můrách nikdy nenavrátí...

 

Autor Dáma z kavárny, 11.11.2022
Přečteno 200x
Tipy 11
Poslední tipující: Imaginant, Jeněcovevzduchukrásného, Kan, Holoxicht, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné.

12.11.2022 11:44:04 | Jeněcovevzduchukrásného

Dámo z kavárny, vládneš slovem, vládni i životem. Komentuju, neradím a zdravím.

12.11.2022 08:30:46 | Matahaja

Obrazy v kalných barvách. A já jen hledím z dálky. Ale i tak vidím dobré autorské dílo.*

11.11.2022 13:04:01 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí