Hospůdka Na Hřišti

Hospůdka Na Hřišti

Hospůdka Na Hřišti,

to není jen také ledajaké místo,

chodil jsem tam denně, zpíval si a pil,

občas také o lepším životě snil.

 

Můj děda tam v rohu sedíval

a karty s kamarády hrál,

o pětníky nebo desetníky,

jen babičky se trochu bál, i když ji celý život miloval.

 

A když je hlad,

tak nakládaný hermelín to spraví,

není to bůhvíco

a někdy se vám z toho i sny o Sahaře zdají.

 

Občas i zpěv se odtud line

a hezké děvče mi promine,

že jsme trochu hluční

a jdeme spát

až nás hostinský už nebude mít rád. 

Autor Vladislav, 17.11.2022
Přečteno 89x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásná óda...jednu podobnou hospůdku taky znám...;-)všude dobře, v hospodě nejlíp...říkaj štamgasti.

18.11.2022 16:05:00 | Marten

Děkuji :-)

19.11.2022 08:06:25 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí