Té pošetilé lásky lampióny...

Té pošetilé lásky lampióny...

 

Za ruce spolu vedli se v ranním chladu,

když šel jsem náhodou se psem ulicí, 

slušelo jim to, tak jenom pro náladu,

já v duchu popřál jim, budoucnost zářící…

 

Zavzpomínal jsem tiše, na jehlu a na nit, 

kterou jsem oděv její kdysi v zimě zašíval,

než před mrazem, před sebou měl jsem ji chránit,

šťastná teď s jiným je, tak, co bych si zazlíval… 

 

Nemám už práva ani důvodu, myslet na ni,

a vlastně neměl jsem, popravdě ani v loni...

Byla mé štěstí tenkrát, kdy v duších prolínání,

naivně k nebi zvedly se, té pošetilé lásky lampióny…

 

Autor DH22, 23.11.2022
Přečteno 121x
Tipy 11
Poslední tipující: Fialový metal, Sonador, Iva Husárková, Rozmarýna, Marten, Vydima27, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň v dobrém stylu.

23.11.2022 16:16:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí