Smuteční vůz

Smuteční vůz

 

Pár bílých koní tiše městem projížděl,
smuteční vůz za sebou ztěžka vlekl,
snad, aby živý, mrtvému cosi záviděl,
a bohabojný lid v kostele připoklekl...

I nový vozka na kozlíku seděl vzpřímeně,
barona cikánského toho dne pohřbívali,
starému nepodobal se on, ani vzdáleně,
v konduktu za nimi, vlekli se pozůstalí...

A u kostela jako vždycky, koně zaržáli,
mladý z kozlíku hbitě na zem skočil,
kutálka hrála, barona dovnitř smýkali,
farář mši odmumlal, a další život skončil…

Pár bílých koní tiše městem projížděl,
smuteční vůz za sebou ztěžka vlekl,
vozkovi práci novou, nikdo nezáviděl,
a v kostele studeném, též nikdo nepoklekl…

 

Autor DH22, 29.11.2022
Přečteno 120x
Tipy 15
Poslední tipující: Rozmarýna, Iva Husárková, Akrij8, šerý, Vivien, Frr, Fialový metal, mkinka, Bufik, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná báseň.

04.02.2023 21:25:04 | Václav

Děkuji.

07.02.2023 05:43:55 | DH22

Povedlo se.atmosfera vykreslená

29.11.2022 21:45:07 | mkinka

no... skvělý text*

29.11.2022 21:20:11 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí