Kouření

Kouření

Kouření je zlozvyk nemilý,

a kdyby tu cigarety nebyly,

možná by se mnozí vrátili

a přestat by se snažili.

 

Když plíce se zahalují do dýmu,

nechtěl bych být ani vteřinu,

jim nablízku,

raději bych seděl v ohryzku.

 

Dříve to byla společenská událost,

jenže lidí neznalost,

že kouření škodí zdraví,

jak se na krabičce cigaret praví,

uvedla je v jeden velký omyl,

bylo by lepší, kdybys cigaretu zlomil.

 

Mně to ale chutná a kuřák jsem,

říkám si to tak každý den,

skončit už však nemůžu,

závislost je silnější než já,

nevím jak si pomůžu.

 

Nikotin a dehet,

dám si za nehet,

a kornatění cév,

mně zničí všechnu krev.

 

V kavárnách to zakázali,

a mně čáru přes rozpočet udělali,

pít kafé bez cigarety,

to jsme si před dvaceti lety,

ani nedovedli představit,

a dnes se této závislosti,

už nemůžeme zbavit.

 

Autor Vladislav, 12.12.2022
Přečteno 88x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já nikdy nevzala cigaretu do ruky. Táta měl kdysi na výběr, buď cigareta nebo máma. Vyhrála máma, protože jí nechtěl ztratit.

12.12.2022 17:34:28 | mkinka

To udělal moc dobře :-)

12.12.2022 17:40:11 | Vladislav

...jsem odnaučený...;-)ale pěkně vyjádřený...

12.12.2022 17:01:44 | Marten

Tak to jsi šťastný člověk :-) A také svobodný.

12.12.2022 17:14:19 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí