Vladislav

Vladislav

Vladislav je jméno českých králů,

kteří měli pevnou ruku jako skálu,

já ho mám po otci a ten zas po svém,

který se pyšnil naším rodem.

 

Je slovanského původu

a z neznámého důvodu,

vykládá se jako slavný vládou,

nebo vládu slavící,

podávající svou pravici.

 

Jmennou tradici jsem však porušil,

a našeho syna Filip pojmenoval,

jsem poslední z jeho nositelů v rodině,

a po mém odchodu,

 rozplyne se jako vlna na hladině.

 

Vančura se také tak jmenoval

a psal krásné básně,

tvrdě a pilně pracoval,

umřel však trochu předčasně.

Autor Vladislav, 16.12.2022
Přečteno 116x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Stanislav32, Bufik, Iva Husárková, Marten, Frr, paradoxy, mkinka, kozorožka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Filip je jméno známé vznešeností, třeba si nakonec nejsou daleko, jak to na první pohled vypadá.

16.12.2022 20:03:36 | Kumiko

Pěkné řádky.

16.12.2022 08:57:05 | mkinka

Děkuji :-)

16.12.2022 09:58:56 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí