Konkurz

Konkurz

 

 

 

                      KONKURZ

 

 

 Na konkurze do zboru 

 záujemcov viac než dosť, 

 bez talentu neberú, 

 neúspešných chytá zlosť.

 

 Skĺbiť tanec a aj spev 

 neraz veru zložité, 

 tóny ladné, žiaden rev, 

 uchádzač má odžité.

 

 Do rytmu sa chytiť presne, 

 chuti uchu lahodnej, 

 poznať slová danej piesne, 

 akejkoľvek, náhodnej.

 

 Aj hudobný nástroj zvládať, 

 klavír, flautu, gitaru, 

 bez potreby noty hľadať, 

 talent daný do daru.

 

 Porota už zasadla, 

 skúša všetkých postupne, 

 komu pieseň nesadla, 

 ten na cene nestúpne.

 

 Hluchý chlap jak poleno 

 poštval spevom porotu, 

 nevie mu prísť na meno, 

 z výslnia na žobrotu.

 

 Výkon krásnej mladej devy 

 odetej sťa modelka, 

 zvládla tanec a aj spevy, 

 v ruke drahá kabelka.

 

 Všetci dali jasné áno, 

 ukončili dnešný nábor, 

 pokračovať budú ráno, 

 záujemcov ďalších tábor.

 

 Mladý chalan na scéne, 

 domovinou je mu Irak, 

 nezáleží na mene, 

 od poroty dostal na frak.

 

 Ďalší adept na hviezdu 

 dokazuje schopnosti, 

 tanec v rytme nájazdu, 

 pritom plný skromnosti.

 

 Porota má predstavu, 

 kto by sa jej najviac páčil, 

 hľadá hlavnú postavu, 

 predseda už čosi značil.

 

 Víťaz ešte chvíľu tajný, 

 celá sála v napätí, 

 vtom telegram dobroprajný 

 objasní vec vzápätí.

Autor Peter35, 10.03.2023
Přečteno 79x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, mkinka, Fialový metal, kozorožka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No jako bys toho konkurzu byl sám účasten? Tak věrohodně tvé vydařené dílko vyznívá! Já sám nikdy do Hudební školy nechodil a na hudební nástroje hrát neumím. Je to takový dluh k žití, který mě mrzí.
Početl a přišel jsem rád. Líbí se mi to Peter.*

10.03.2023 23:28:51 | šerý

Veľmi ma potešila tvoja pochvala, srdečná vďaka, šerý.

19.03.2023 08:34:23 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí