Ani za zlámanou grešli...

Ani za zlámanou grešli...

 

Tak jsme se po roce s věkem opět sešli,
a jako léta před tím, sám víno bílé popíjím,
nestál jsem lidem, ani za zlámanou grešli,
tak sobě zase v tichosti na zdraví připíjím…

Ráno mně ze sna probudilo otravné psa vytí,
od doktorky co bydlí vedle v bytě a má štěstí,
vstanul jsem a uvědomil si, zoufalé své bytí,
a dveře její ve zlosti, prorazil jsem jí pěstí…

Stárnu, cítím to, a život mi mezi prsty protéká,
vadí mi poslední dobou všechny ty protivné věci,
že kurva přede mnou za prachy své tělo vysléká,
a i když zaplatím jí, musím poslouchat kecy…

Mé snění životní upadlo v jakési zapomnění,
a jenom mrzká realita lidská zůstala,
snad je to deprese tak čekám na vzkříšení,
kéž znovu rozzáří se, má duše zčernalá.

 

Autor DH22, 14.03.2023
Přečteno 109x
Tipy 9
Poslední tipující: Koala, Psavec, Rozmarýna, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to super.

29.04.2023 23:12:45 | Václav

Tohle je moc dobrý. Skvěle vyjádřená, depka, skepse, zklamání životem...
Divím se, že to nemá víc tipů a komentářů...

15.03.2023 18:56:54 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí