Chlápci z lokálu

Chlápci z lokálu

Anotace: Jak to chodí v zapadlé vesnické putyčce v dobách zdražování.

Sbírka: Útržky

Ve vesnickém lokálu

schází se hostů velmi pomálu

leda tak v podvečer v neděli

možná byste jích víc viděli.



Inženýr penzista v čele stolu sedí

poněkud tupě, mlčky hledí

jen sem tam k nově příchozím

místo pozdravu hlášku hodí.



Přišel i chlápek makající v kovošrotu

spolu s ním dispečer firmy spediční

pak cestář z krajské správy silnic

obsadí rychle svoje místa tradiční.



Bývalý krmič v plátěném kloboučku

přisedne později doprostřed ke hloučku

živě se zajímá o aktuální dění,

s občasným příjezdem

muže na vozíku

atmosféra hned se změní.



Diskuse nabere konečně obrátky

proberou fotbal, ženské, pole, zahrádky

novinky z politiky ty si rovněž sdělí

vypijí po třech pivech

a chvatně domů balí.
Autor Admirál, 14.05.2023
Přečteno 94x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za podělení.

14.05.2023 18:46:09 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí