Navečír

Navečír

Planeta

vývěr

výron

plynů

 

Od ní se plynule odvrací místo 

kde nyní sedím

vedle lip

stranou jejich stínu

 

Hltám to jak sklání se den

chýlí

pohlížím dívkám do klínů

legín

backgroundu

 

V mysli si navozuji stav

kdy ozubení

jalo do klinče

to čemu říkáte čas

 

Ještě potrvá nežli se setmí

 

počátek léta

a já....

 

Na sklonku profesního života

mám přijmout nehumanoidní entitu 

 

akceptOVAt

 

Už při pouhé představě se mi zvedá

 

(nikoli co bych si přál

co přály by si starší ženy)

 

anobrž kufr

 

V záchvěvech zapadajícícho slunce

můj stín

nabyl obludného rozměru na n - tou

 

Z vedlejší lavičky je slyšet jazyk 

jakýchsi východních sousedů

 

rozpoznat jej nechci 

nesvedu

 

raději

 

jejich mohutná intonace je jak horská dráha

tato je občas prokládána sykotem

hliníkové patentky plechovkového piva

 

asi tak šestnáctiletí tři hoši

mají hbité prsty

 

pijí jedno za druhým

nedbaje na silné slunce stále ještě

 

Požívají

 

sají

 

Hrdličky kopulují

donekonečna

v korunách bujně zelených stromů

 

K sobě se mají

 

Touhy jsem zanechal v máji

 

tom loňském

 

ruskojazyční 

 

jsou už pod obraz opití

 

a já

byť zpocený pociťuji na zádech husí kůži

 

(nechtěným svědkem toho jak se z mládence stane Mužik)

burlak u řeky Opavice

 

Na starší kolena

s vzezřením přemoudřelého strýce

mám prý vzít na vědomí 

výzvu

ve formě 

 

chat G P T

 

Proč bych měl?

 

 

 

Autor kudlankaW, 06.06.2023
Přečteno 102x
Tipy 21
Poslední tipující: Amonasr, Lighter, Fialový metal, Helen Mum, Psavec, šerý, kozorožka, Marten, mkinka, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je výtečná!! však obsah mne poněkud rmoutí, cítím k básnikovi sympatie, a tak mu z hloubi duše přeji, ať vše se v lepší obrátí...

Pěkný den, Marty, s úsměvem... Hel.

07.06.2023 07:04:00 | Helen Mum

Milá jsi, ach Helen.
Díky za vše, přeji Ti krásné dny…

09.06.2023 07:03:12 | kudlankaW

MÁRTY-už dlouho shledávám, jak ses zabydlel v " HOŘKEJCH PROPASTECH
( LES GOUVRES AMERS) " - je mi to hodně blízký - ale hle co nám radí beatnickej básník G. Corzo názvem jedný svý známý básně: "PŘEFIKNI HONEM NĚJAKOU HVĚZDU"...
/ míněno ovšem především symbolicky!/** ST*

06.06.2023 20:39:06 | Frr

Jiří

Tvé nabádání je mi sympatické, díky Ti!

06.06.2023 21:53:58 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí