Houbařská balada

Houbařská balada

Anotace: Smaženice mu přišla draho.

Jede děda úvozem,
zvolna koňským povozem,
uviděl tam babičku,
jak se vrací z lesíčku.

V košíku má houbičky,
hříbky, klouzky, lištičky,
bedlu a pár kozáků,
velkých zdravých fešáků.

Děda hlavou zakývá,
pod fousy se usmívá,
dostal totiž pozvání,
na houbové mlsání.

Večer hladce oholen,
od babky byl vyškolen,
za každičkou houbičku,
musel jí dát hubičku.

Děda vzpomněl na mládí,
s babkou nyní dovádí,
těžko mohl odříci,
souhlasí rád s radnici.

Autor Psavec, 15.06.2023
Přečteno 83x
Tipy 18
Poslední tipující: Žluťák, BArBArKO, Špáďa, Vivien, Dejvis, kudlankaW, Stanislav32, šerý, Marten, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, láska prochází žaludkem a nemusí jít jenom o guláš... :)

11.07.2023 18:53:55 | Koala

Díky, od této chvíle si dám bacha na báby v lese.

15.06.2023 19:31:34 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí