MODERNÍ SYMFONIE

MODERNÍ SYMFONIE

Anotace: @&@

 

 

MODERNÍ SYMFONIE

 

 

zní to jak moderní symfonie

když se rodí velký dům

beton vzlyká

raduje se i sténá

pod nástroji sveřepě hulákajících Ukrajinců

kteří v pro ně zatím cizí zemi

pomáhají na svět tomu

co u nich často zmírá úzkostí a hrůzou

ze vztekle přezíravého cynismu ještě včera rodných bratrů

 

jak hluboko se zanoří svými šlépějemi

do zdejší nečernozemní půdy

bude Praha záhy jedním z nejlidnatějších ukrajinských měst

tak jako se Vídeň stala kdysi největší z českých metropolí

což dosud prozrazují česká příjmení na všech tamních rozích?

 

i my hledíme na Ukáčka zvysoka skrz prsty

tak jako shlíželi na naše předky nadutí Vídeňáci

(a dodnes na nás namnoze ještě shlíží)

 

stanou se i z nás ti uboze směšní bozi

co svou nemístnou přezíravost

veřejně rozvěšují na prádelních šňůrách vlastních frustrací?

 

zní to jak moderní symfonie

když se rodí velký dům

a hluší kolemjdoucí si před ní zacpávají uši

 

jaké tóny se to asi právě klubou v našich duších?

 

 

 

 

Praha, 17.6.2023

 

https://www.youtube.com/watch?v=5LoUm_r7It8

 

 

 

 

 

 

Autor Amonasr, 17.06.2023
Přečteno 139x
Tipy 20
Poslední tipující: Karolínka, Akrij8, básněnka, mkinka, jort1, Frr, Marten, Yry, Psavec, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nadutost vládne světu, jen jestli můžu..nejsi ty už spolubůh?:-)

13.09.2023 21:48:49 | básněnka

Doufám, že ne ;-))

08.10.2023 18:07:06 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí