Tesařskou tužkou

Tesařskou tužkou

 

Tesařskou tužkou na kus novin, píši tyto řádky
a káva poslední Tvá, mi chutná opojně,
nikdy už nevrátím ten prožitý čas zpátky,
tak přijímám budoucnost svou, tiše, pokorně...

 

Zkrátka jsem jiný, než jsem kdysi býval,
v Tvých tajných dívčích představách,
svůj žár k Tobě já raději jsem skrýval,
žil život krásný ve dvou, ale v obavách...

 

Věděl jsem totiž, že Tě nejsem hoden,
když štěstí své jsi stále u jiných hledala,
i tak si byla, v mé cestě jasným bodem,
jenom tu lásku, ne, tu jsi mi nedala...

 

Naučil jsem se tedy milovat sám sebe,
žít beze strachu, jít zpříma, hrdě, dál,
a v temné noci, když hvězdy rozzářily nebe,
já pevně do rukou svůj osud zpět si vzal...

 

 

Autor DH22, 05.11.2023
Přečteno 122x
Tipy 16
Poslední tipující: Ondra, Rozmarýna, Alala, Psavec, Marťas9, cappuccinogirl, Kan, martinaV, Žluťák, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí