Väčšie

Väčšie

Anotace: Je to viac ako...

 

Je to viac ako text,

viac ako kniha

je to slasť väčšia než je sex,

v srdci jar aj zima,

je to viac než som ja

je to myseľ, duša

a tri oči človeka

je to nadšenie, je to láska

myslenie

je to jediné čo nás delí

keď si chcel boží zázrak

zabudol si že Boh si celý ty,

vytvorený podľa Jeho obrazu

máš v sebe celú moc vesmíru

 

A ja som chcel Ju

pamätám ako som sa modlil

pre šťastnú hviezdu

nevidel som ju žiariť v tej tme

kým som si nevšimol ako žiarim

ego- preč a ním

aj keď nikdy úplne nezmizne

má byť súčasť teba a nie ty jeho

 

Je to väčšie než ja,

väčšie než len slová,

väčšie než umenie

aj keď umenie je to

čo z iného robí úžasne,

úžasná, si úžasná

chvíľa s tebou... je to nádherné

ale viac je celý život

ktorý už dnes

tvorím pre nás...

 

Je to väčšie než táto báseň,

je to v nás

hľadáme to zlato kdesi vo svete

a pritom je v nás

je to väčšie než atrament,

väčšie než oheň a koleso

nezáleží na tom že niekedy

netušíš kto je kto a čo je čo

budeš navždy šťastný

keď v sebe neprestaneš živiť

vieru, lásku a sny

je to väčšie, je to väčšie než čokoľvek

pretože je to MIER

je to mier, tak to pochop, si len človek

a len on môže vytvoriť mier

Autor Dávid, 01.12.2023
Přečteno 100x
Tipy 9
Poslední tipující: Kubíno, mkinka, šerý, Psavec, Žluťák, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jenom příroda sama má větší moc než člověk. Snad ji to prvenství vydrží.
Pěkné verše!

01.12.2023 18:48:51 | Žluťák

Raz som počul nádhernú vetu, ktorá vo mne zostala vyrytá... Nie svet ma chrániť nás ale my svet. Dovolím si ju teraz trochu zmeniť a svet nahradiť prírodou. Keď ju budeme ochraňovať, tak sa o nás postará. To je krásna symbióza:) ďakujem za zastavenie :)

01.12.2023 18:58:48 | Dávid

Nádherné jsou tvé řádky... moudro v nich obrovské.

01.12.2023 18:27:26 | cappuccinogirl

Tvoje slová si veľmi vážim, ďakujem cappuccinogirl:)

01.12.2023 18:48:33 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí