Narodil sa chlapec

Narodil sa chlapec

 

 

Narodil sa chlapec

vtedy ešte nik netušil

že bude šikanovaný

narodil sa chlapec

ale skoro sa nedožil

toho obdobia

ktoré tam naňho čakalo

nebyť mami

ktorá ho prebrala

keď prestal dýchať

lekári vraveli že sa nedožije

prvého roka

ale on stále žije a učí sa lietať

už dvadsaťdeväť rokov

 

Prešiel ťažkým obdobím

ako asi každý

ale každý iným

sníval ale stal sa nesmelým

lebo druhým vtedy uveril

že je nikto a nikým

zostane

 

Z jedného priateľa

stali sa traja

a on začal počúvať

čo mu srdce spieva

 

Dnes už chápe

čo dokáže viera,

viera v seba,

viera v šťastie,

viera, že môže

aj chlapec

ktorý sa nemal dožiť roku

a ktorý mal problém zapadnúť...

môže sa niekým stať

preto Pochybnosť!

raz a navždy sa strať

už nemáš miesto

v jeho mysli,

už nemáš miesto

v srdci...

 

Narodil sa chlapec

aby písal

a bol vďačný že má o čom,

narodil sa chlapec

aby veril

a pomáhal

veriť každému

kto o to stojí

narodil sa chlapec

ktorý čelil problému,

malému samienku

ktoré do neho zasadili

všetci ktorí ho ponižovali

a neverili

pretože bol iný,

vyzeral inak

a zaujímal sa o iné veci

narodil sa chlapec

ktorý je dnes šťastný

a verí v splnené sny

pretože medzi nimi letí-

prelieta tichom

a vierou v ňom

v ľavej ruke zoznam

a pravá voľná na znak priateľstva,

to nadšenie,

to nadšenie je v ňom 

dnes presne takto,

dnes presne takto!

lieta vesmírom

Autor Dávid, 14.01.2024
Přečteno 79x
Tipy 8
Poslední tipující: Marten, mkinka, Psavec, BArBArKO, Žluťák, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veľmi vám ďakujem za podporu a áno, je to dlhšie... Ja mám často problém svoj text ukončiť...

16.01.2024 20:00:24 | Dávid

Silné v obsahu.

15.01.2024 13:39:55 | mkinka

Dost dlouhý text

15.01.2024 13:36:01 | Admirál

Silná v emocích, velice pěkně napsaná a nejsilnější na téhle báseňce je celé její POSELSTVÍ!!! Je spousta lidí, kteří si nevěří a proházejí si složitými obdobími...tady je krásně ukázáno, že všechno se dá překonat, když v sebe uvěříš!!! Moc ráda jsem četla.

14.01.2024 23:04:42 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí