Konec romantiky

Konec romantiky

Anotace: Jiná doba, jiný mrav.

Nad knížkou mi kanou slzy,
moc mě smutný osud mrzí,
lahev jedu děvče hladí,
konec všemu, co ji vadí.

Nechce se vdát pro peníze,
nezíská ji ani kníže,
chudý hoch ji v srdci nosí,
její šat teď slzy rosí.

Pak si pustím televizi,
tenhle svět je náhle cizí,
prachy ty tam život řídí,
navzájem se lidi šidí.

Pro majetek vdá se lehce,
chudého přec ona nechce,
pokud lásku dnes chceš najít,
do knihovny musíš zajít.

Autor Psavec, 27.01.2024
Přečteno 91x
Tipy 33
Poslední tipující: jenommarie, Karolínka, o3_gambit, Rafinka, enigman, jort1, Dračí, nehledaná, Marťas9, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, povrchnost dnešní doby je do očí bijící...

27.01.2024 16:10:29 | stormeater

Červená knihovna.

27.01.2024 15:05:17 | mkinka

Máš pravdu.

27.01.2024 15:06:47 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí