V hlavě

V hlavě

Anotace: Surrealistická báseň

Jednou k ránu,
navštíví mne schízy
do hlavy se vetřou bez pozdravu
a velmi neochotně se loučí
jako svlečené slečny a dívky
jímž z horkých hnízd ňader
vylétají po zimním spánku barevní ptáci
a všelijaká havěť
přesto tě v chladu držím kolem ramen
a mne za ruku pevně drží běsy
jež vší silou drtí zápěstí
dokud nezačnu křičet na lesy
pod těmi dřevěnými sochami stromů
jsou mé běsy jako nicotná zrnka písku
a zatímco ti ptáci z prsou letící
jsou v lesích doma
já nejsem doma nikde
Jako tulák chodím po ulici
kde mi dlažební kostky
soustavně podrážejí nohy
a život k nohám klade vajíčka
ze kterých se líhnou jedovatí hadi
jež čekají až mi otráví den
ani je nemohu zašlapat do země
neboť jsou zákonem chránění
chci proto létat
a bez omezení se rozpínat
jako černočerná tma bez křídel
jenom přítel měsíc by na noční oblohu kreslil hvězdy
jako pihy co máš na nose
Autor Petr27, 20.03.2024
Přečteno 59x
Tipy 9
Poslední tipující: Aramgad, mkinka, jort1, Ophelia81, Petbab, Psavec, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí