Hrnčířka

Hrnčířka

Anotace: setkání s hlínou a lidmi okolo tvoření.

Ruce od hlíny

úsměv tak milý, jediný

v samotě dní.

 

Hlína, špachtle, pec i police

hrníčly, vázy, talířky

hrnčířský kruh i lavice.

 

Ruce co umí dát hmotě tvar

tak milé, hebké

tvé ruce, ten pár

co hněte, válí, tvoří

tu hmotu co nic, už nic nespálí

v té dílně na ulici Kozí.

 

S pecí si rozumíš ty jediná

jsi jak hezký den

hezký den co s nadějí mi začíná.

Své srdce dám ti na chvíli

ty v peci ho vypálíš pak do ruda.

 

Ty hrnčířko jediná, krásná

z té ulice Kozí...

Autor Paulín, 03.04.2024
Přečteno 47x
Tipy 13
Poslední tipující: Vivien, Veru, Fialový metal, Frr, Chane, Tomcat, Alala, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká báseň.

04.04.2024 02:16:12 | Alala

Hezké a potěšilo.

03.04.2024 22:58:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí