Jak kukuřičný klas

Jak kukuřičný klas

Anotace: jak jeho zrna malá žlutá...

Jak kukuřičný klas

ty vzpomínky v nás.

Jak jeho zrna malá žlutá

jak duše zcela nahá, zutá.

 

Vzpomínky uzrají

pokud se duše potkají.

Stačí tak málo, maličko

a na nebi černém vyjde sluníčko.

 

Ty hezké vzpomínky na vždy zůstanou.

Ty zlé pak pryč od nás odplavou.

Příliš mnoho práce a radosti málo má milá

už dochází nám síla býti spolu

už nesedáme u jednoho stolu.

 

Smutek našel k našim dveřím cestu

za pár slibů, milých slov i lichotek

my neuniknem svému trestu.

Trestu z nebe, věčnému zatracení

beze slov, mlčky na vždy odloučení.

 

Odloučení od naděje, štěstí, radosti i lásky

vše pak zní falešně, jak ohrané staré magnetofonové pásky.

Co nám pak zbyde?

Jen milé vzpomínky na dobu minulou.

 

Jak na kukuřičný klas

a jeho zrna, malá a žlutá...

Autor Paulín, 22.04.2024
Přečteno 32x
Tipy 11
Poslední tipující: Fialový metal, martinaV, Frr, Sonador, mkinka, Žluťák, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná... a jsou i pestrobarevné kukuřice;)

23.04.2024 00:08:04 | Sonador

Objimam tento text se mi líbí.

22.04.2024 23:50:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí