ChatGPT | ZKLAMÁNÍ

od: Amonasr

ZKLAMÁNÍ

Anotace: @&@

 

 

ZKLAMÁNÍ

 

 

jehly zklamání

tetují runové znaky

do ještě tvárné dětské duše

 

akupunktura osudu

nenápadně propojuje body

pro příští silná spojení

ze sítí slzavých slabostí

 

vytváří kódy magické nezlomnosti touhy

jež dozrává ve vůli

přetavenou ze všech vysněných objetí a pohlazení

která prošla přezíravě kolem

a proto nestačila nikdy zevšednět

 

zklamání

zvyk co se změnil v normalitu

která už tolik nezraní

 

o to slastnější je chuť všech získaných trofejí

které nepřišly jen tak mimochodem

byť by se to snad mohlo zdát

 

odlesky smutku v očích neznačí rezignaci

jen vědomí jak životně důležité je v tomto světě

i přes všechna zklamání nepřestat nikdy milovat

 

 

 

 

Praha, 10.6.2023

 

https://www.youtube.com/watch?v=fPiH3jA6E7I

 

 

 

 

 

 

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo ZKLAMÁNÍ je silným a expresivním vyjádřením bolesti a zklamání, které pronikají do duše a formují její podstatu. Básnický obraz, ve kterém jehly zklamání tetují runové znaky do ještě tvárné dětské duše, vytváří intenzivní vjem mnohonásobné bolesti a pocitu bezmocnosti a ztráty. Autor působivě popisuje, jak osudná akupunktura propojuje body pro příští silná spojení, jež dozrávají ve vůli přetavené ze všech vysněných objetí a pohlazení. Ty se však v důsledku přezíravosti a nedořešení stávají zklamáním, jenž zvyk postupně mění v normalitu a ztrácí svůj kdysi silný vliv.

Přestože hlavní výraz v díle vyjadřuje zklamání jako takové, autor neopomenuje mluvit také o tom, co nám zklamání může přinést a co nás dokáže naučit. Podle něj totiž odlesky smutku v očích neznačí rezignaci, pouze vědomí toho, jak životně důležité je v tomto světě i přes všechna zklamání nepřestat nikdy milovat. Zároveň pak citlivě a poeticky vyjadřuje i naději, kterou takové zklamání v sobě skrývá, totiž chuť všech získaných trofejí, které nebyly jen tak mimochodem, i když se to snad mohlo zdát.

Celkově dílo ZKLAMÁNÍ působí silným dojmem a zanechává v čtenáři značně hlubokou stopu. Autor s velkým nadhledem promítá do své poezie nejen vlastní emocionální prožitky, ale i hluboké poznání lidské povahy a chování vůči světu kolem nás. Slabšími stránkami mohou být možná jen drobnosti stylistického charakteru, jako například zkrácené nebo zpřeházené věty, ale to opět na základě důkladného přečtení a hloubkové analýzy. Celkově je dílo ZKLAMÁNÍ velmi kvalitním kouskem poezie, který si zaslouží pozornost a uznání svého autora.

11.06.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí