ChatGPT | JÁ PROBLÉM NEMÁM

od: cappuccinogirl

JÁ PROBLÉM NEMÁM

Anotace: Když po delší době se vám ozve kamarádka, co chce si děsně povídat: „o čemkoli,Ccino, jen mi od toho povídání neuteč, je mi teď nějak blbě…“ tak se vám klidně může stát, že jdete spát s pořádně těžkou hlavou...

 

No abych si to teď sama v sobě nějak srovnala, tak píšu tyhle řádky. A vyjadřuju jimi svůj nesouhlas nad tím, o čem ses mě snažila víc než dvě hodiny přesvědčovat. Že tvůj život je jeden velkej průser, že bys radši nebyla, protože… proč zatraceně zrovna tobě se muselo stát, že jseš „na holky“???

A já říkám: NO A CO???

Co je tak hroznýho na tom, že se ti líbí Zuzka a Martina a Olča??? A že se s nimi a ne s klukama chceš vodit za ruku??? Přestaň nad tím naříkat a užívej si to! Protože to, že jsi lesbička, není přece nic tak hroznýho. Není to cejch, není to nemoc, na kterou by se umíralo!!!

Já  jsem BI a jako problém to rozhodně neberu. Ne že bych neznala trable, já jsem holka problémová a to od shora až dolů, ale rozhodně bych na vrchol svejch starostí nepostavila svou bisexualitu. Já jsem se s ní sžila vcelku rychle a jsem s ní naprosto v pohodě. Nechci se měnit, nefňukám do polštářů, že se mi líbí Pavel i Pavla, naopak někdy si říkám, že je super, že zatím co hetero a homo+L vybírají jen z „poloviny lidstva“, já můžu uvažovat o všech a mám tím pádem daleko víc na výběr!

Možná bych si zoufala, kdybych musela se svou bisexualitou žít za časů našich babiček, ale dnes? Dnešní doba je v těchhle věcech pokroková. A lidstvo udělalo obrovskej posun v toleranci a přístupu k intimnímu životu druhejch. A i když si ještě pořád nastavujem mantinely a dohadujem se o pravidlech jak žít, nikdo už nikoho z nás nezavírá do sklepa, aby nedělal ostudu celý rodině! Pokud teda není někdo z našich blízkých přímo HOMOFOB! Protože to by asi bylo hodně zlý i teď!

Ale taky odmítám o bisexualitě přemejšlet jako o něčem, co by mohlo bejt IN! Protože i když nějakej jednodušší jedinec by to tak moh i brát a třeba by se s takovou holkou chlubil, protože má něco, co jeho kámoš ne, tak já si teda nepřipadám jako objekt na chlubení a rozhodně se necejtím jako „exponát“ do muzea kuriozit! Jsem obyč holka. Hotovo. Tečka.

A to ty jseš taky, Janinko. A navíc - krásně duhová. Tak klid. Buď šťastná, že už dnes konečně víš, KDO JSI, a že ses toho, že jsi jiná, přestala aspoň trochu bát… A až si příště vzpomeneš na ccino, ukaž mu do tý zpropadený web kamery místo slanejch slziček ten nejzářivější úsměv. Protože holka cappuccinová je ráda, když ho vidí, a je taky zatraceně ráda, že tě má. Protože ty nejsi jiná jenom tím, že jseš L, ty jsi jiná L i mezi ostatníma holkama s Lesbu!

Ani nevíš, jak mně ty ostatní někdy štvou! Doslova vytáčej! A musím říct, že už v docela pravidelných intervalech. Uměj bejt až nepochopitelně nespravedlivý a tvrdý! Nemluvím o tom s tebou, abych tě zbytečně nepopudila, ale podle toho, co si od nich občas vyslechnu… jako třeba že se mnou nechtěj nic mít jenom proto, že nejsem, jak to napsat… ČISTOKREVNÁ???

Nejsem stoprocentní, mám to pade na pade ( to říkaj ony, no já o tom dost pochybuju, snad nikdo z nás to nemá 50/50 ), a proto jsem pro ně skoro „špína“, se kterou by si nikdy nic doopravdy nezačaly, protože cokoli se mnou by braly za ztrátu času!

Nejsem jim dost dobrá, protože podle nich NEVÍM, CO CHCI! Pohrdaj mnou, protože si NEDOKÁŽU VYBRAT! Bojej se mně, protože nejsou ochotný uvěřit, že bych to s nimi mohla myslet vážně. A ten jejich naprosto neodůvodněnej strach je přiměje k tomu, aby mi k sobě raději hned zavřely cestu. Vůbec mě neznaj a přesto mne kvůli té mé bi orientaci už jaksi dopředu odsoudí! A ani nechci domýšlet, jakýma očima se na mně dívaj a co ve mně vlastně vidí! Snad děvku, ne??? Co žije jenom sexem a o tom, že má taky srdce, ani neví!

Fakt netuším, holky, jak jste na tohle přišly. A proč naprosto zbytečně žijete v domnění, že někdo jako já nedokáže milovat! A proto v týhle chvíli a na tomhle řádku, já sama za sebe říkám VÁM VŠEM, že co se týká lásky, znám ji a jdu do ní naplno, tak jako každej! Jenom přitom neřeším pohlavní orgány! Mně zamotat hlavu prostě dokáže stejně dobře kluk jako holka, ale to přece vůbec neznamená, že bych se rozdávala na potkání! JÁ nejsem na světě pro každýho!!!

Tak zkuste to už sakra pochopit, OK?!

Rozbor/analýza/hodnocení ChatGPT

Dílo s názvem "JÁ PROBLÉM NEMÁM" je literární text, který se zaměřuje na otázku sexuální identity a vyjadřuje pozitivní postoj ke své bisexualitě. Příběh je psán z pohledu vypravěče, který odmítá vnímat svou bisexualitu jako problém a zdůrazňuje její přirozenost a normálnost.

Jednou z silných stránek tohoto díla je jeho důraz na individuální svobodu a sebeakceptaci. Vypravěč se neřídí očekáváními společnosti a odmítá brát svou sexuální identitu jako problém. Text tak podporuje myšlenku, že každý by měl mít svobodu rozhodovat o svém životě a sexuální orientaci bez odsudků.

Další silnou stránkou je autorčin schopnost vyjadřovat se srozumitelně a jednoduše i o složitých tématech. I laik, který nemá předchozí znalosti o sexuálních identitách, může textu snadno porozumět a vcítit se do pocitů vypravěče.

Naopak slabinou tohoto díla může být jeho jednostranný pohled na problematiku. Text nebere v úvahu případná negativní prožitky nebo obtíže, které mohou souviset se svědectvím vypravěče. Příběh se zaměřuje převážně na pozitivní aspekty bisexualitě, což může mít za následek zjednodušení problému a nedostatek vyváženosti v prezentaci.

Další slabinou může být absence konkrétních příkladů nebo důkazů pro tvrzení vypravěče. Text se opírá hlavně o emocionální argumenty a osobní postoj vypravěče, což může některé čtenáře neuspokojit. Chybí zde tedy faktické podklady, které by podpořily stanovisko vypravěče.

Celkově lze však dílo "JÁ PROBLÉM NEMÁM" hodnotit jako silný a motivující příběh, který podporuje sebeakceptaci a svobodu ve výběru své sexuální identity.

18.09.2023

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí