Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 5 záznamů. Zobrazuji 1-5.

Filmový večer Publikoval(a): Pabouk | Povídky » Sex, erotika

Erotická kategorie je velice ošidná. Autor se snaží o děj, ale bez overtury. Jen s podrobným popisem coitu je čtení ploché. Je-li poslední věta zamýšlenou pointou, pak je mdlá. Prostě bez myšlenkového přesahu je dějová linka tuctovým klišé. V textu nejsou přesmyčky, jinotaje, či poťouchlosti života.
Pokud člověk prožije něco emocionálně silného, co se mu následně zaryje na celý život pod kůži, nepřemýšlel o tom zda ušpinil prostěradlo.
P.S. Technická hodnota 5,5 - umělecká dojem 4,8 (já jsem totiž miloval ty bábušky s plechovými kastlíky, co vylezly na led a hodnotily krasobluslařky)

02.08.2021 12:00:38 | reagovat

Kapka v bouři Publikoval(a): Pabouk | Povídky » Fantasy

Informace o velikosti hrozby invaze se zdá být pointou příběhu, zasloužila by více rozpracovat, tady je naopak informací málo. Co si hrdina myslel o situaci na začátku a jak presne se to změnilo na konci? Co znamená, že se sběrači pouští do obyčejného lidu? Jak přesně se to liší od jejich běžného postupu? Co je v sázce když sběrači začnou vyhrávat?

18.01.2020 21:37:14 | Josef Hrůzareagovat

Kapka v bouři Publikoval(a): Pabouk | Povídky » Fantasy

Upřímně se to dost obtížně čte. Především kvůli množství nadbytečných informací. Například: 'Celou cestu se neustále rozhlížel na všechny strany a byl silně nervózní, byl na něm znát čím dál tím větší strach'
Už dříve byl čtenář opakovaně upozorněn, že je v okolí něco nebezpečného. Stejně tak, že místní z toho mají strach. Stačí napsat, že se Joska neustále rozhlíží na všechny strany a dojde mi, že se bojí. Není třeba, aby mi autor ještě dvakrát ve stejné větě sdělil, jak se postava cítí.

18.01.2020 21:21:17 | Josef Hrůzareagovat

Nihilium Publikoval(a): Pabouk | Povídky » Sci-fi

Psaní určitě je užitečné a mám dojem že "vyřídilka" ti funguje dobře. Tak jen nezapomínej jak jsi řekl na ten "hlubší smysl". Aby bylo jasné proč mluvíš, co chceš ukázat. Spisovatel má reflektovat svět (tj.pomoct se v něm zorientovat). Na tom smyslu neboli obsahu záleží nejvíc.

29.07.2019 08:12:21 | reagovat

Nihilium Publikoval(a): Pabouk | Povídky » Sci-fi

Přiznám se že jsem text celý nečetl, ale zaujala mě anotace "inspirováno počítačovou hrou". Takový je dnešní stav že it realita zvolna překrývá skutečnou realitu života. Já jako starší nad tím žasnu, mladší to berou přirozeně (zdůrazní spíš že ta hra byla česká - jako kdyby to byl rozdíl)
Psaní příhod podobných těm v akční hře ti jde zřejmě dobře, jen se chci zeptat pomýšlíš dostat do povídky také nějaký smysl? Nějaké poznání a zprávu o světě. To je původní smysl sci-fi literatury: že sice si vymýšlí cestování časem a cizí světy atd.všechno možné ALE zároveň tímto jaksi jiným úhlem pohledu přináší zprávu o naší současné civilizaci. Často je to varování, co by se mohlo stát. A podobně. Ostatně tohle samo (to překrývání reality virtuální relitou) je jistě téma přesně do scifi. Přemýšlíš doufám také o něčem takovém, nebudou to jen akční scény v různých levelech a fantaskních kulisách.

28.07.2019 12:42:10 | reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí