Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 1 záznamů. Zobrazuji 1-1.

O životě Publikoval(a): DENULKA | Úvahy » Ze života

Zvláštní úvaha se spoustou vsuvek. Introvertně laděná a přeskakující osobou, komu je to určeno. Docela se mi líbila ta pasáž o osudu a vzápětí následuje sekce o vyslovování přání ohledně blízkých věcí (tj. věcí, které mají pro danou osobu moc).
No, život v přítomnosti má už tu vlastnost, že není známá budoucnost – tj. položené otázky jsou bez odpovědí. Bližší regulace budoucnosti je právě to vyslovení přání – to na základě uvědomování nějakým způsobem ovlivňuje budoucí reakce těla. A tímto způsobem se nechá nahradit strašák osudu – osud jsou totiž splněná přání. Díky uvědomování máme šanci to moře možností nějak řídit, jinak jej bude řídit strach, který už ale nemusí být vědomý... ale o to více překvapující až šokující výsledky má.

Pak následuje pasáž o lásce, která trefně postřehuje, že je jedno, jak kdo vypadá, protože každý má srdce (a v tomto smyslu řeší stejné frustrace a tedy všichni jsou na stejné lodi). Zvláštní, začíná se úvahou nad životem a smrtí a pak se končí láskou. Je to zpracované (velice volně) jako pohádky, které končívají zrovna tak (popis stavu, zápletka, rozhřešení).

15.08.2014 13:22:15 | dead-headreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí