Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 12 záznamů. Zobrazuji 1-12.

Komunismus a Česká Republika Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Politické

Proč beztřídní společnost? takovou si přejí především povaleči, proč se má mít stejně člověk, který na sobě pracujem mnohem víc než já, nezávidím mu peníze, dům, auto, postavení... ať ho má, pokud se o něj zasloužil svojí cílevědomostí a férově, přeju si spravedlivou společnost, spravedlivou pro všechny, aby bohatý hajzl byl odsouzen stejně jako ten chudý, tohle by měla být budoucnost, každý by se měl mít tak jak si zaslouží!!!

06.12.2008 22:20:00 | Dokireagovat

Komunismus a Česká Republika Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Politické

Netvrdil bych že ho dosaženo nebude.Osobně mam na komunismus takovy nazor že je určen pro vyší druh.Pro vyvinutější lidstvo.Přeci jen i v současné době jsou lidé vlastně jen skupina individualistů.On komunismus není utopie ale budoucnost.Přeci jen se jako lidé máme zlepšovat a ja jen doufám že se jednou dostaneme až na uroven kdy budeme schopni realizovat svobodnou společnost která bude stát na oněch idealech marxismu.Ovšem je holý nesmysl si myslet že nastolení vlady jedné strany jej nastolí.To je absolutní nesmysl jediné co vznikne je další forma utlaku.Takže problém je v lidech.A jak sám marx řekl ,,Chování člověka je odvozeno od prostředí ve kterém vyrůstá" takže je nutno lidi vychovat tak aby věděli že takova společnost je ta správná.Bohužel dnes se mi zdá že je mi vštěpována myšlenka -ziskej co nejvíc peněz a neohlížej se na ostatní.A to se mí více než hnusí.Tak i když to vypadá zle tak doufám že někdy lidstvo dospěje až na takovou uroven že lide budou schopni vytvořit onu beztřídní společnost.

08.05.2008 17:33:00 | Gorgyreagovat

Komunismus a Česká Republika Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Politické

Problém komunismu nebyla jeho idea, ale způsob, jak jí dosáhnout. Idea komunismu byla ve vybudování beztřídní společnosti, kde budou mít všichni stejně a nebude tedy důvod ke vzájemnému napadání.
Ale systém, který na to použili, bohužel zase vytvořil novou třídu, které bylo dovoleno vše a ostatní, kterým to dovoleno nebylo. Nakonec se z rovnostářského komunismu stal vlastně další, jenom jinak řízený, kapitalismus.

23.04.2008 10:08:00 | Daniel S.reagovat

Životní příběh Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Proč to vlastně děláš? Co za tím vězí? Deprese? Blbá nálada? Touha se prostě jen poškodit? Ale to nedává smysl. Za tím vším musí něco být. Něco, proč to skutečně děláš! Věřím, že vše, co jsi napsal, je pravda. Ale myslím, že za tím je ještě něco víc.

Popřemýšlej nad tím. Zavři oči a přemýšlej, proč to skutečně děláš? Žádní doktoři, žádní přátelé, jen ty. Prověř své srdce. Ať ti řekne, proč to děláš. Jaký je ten nejhlubší důvod! Pak můžeš začít pracovat na odstranění. Pokud nezjistíš, proč se to děje, jsem si jistý, že se to bude opakovat. Moc těmhle věcem nerozumím, nejde mi to do hlavy, ale tímhle jsem si jistý.

Pročisti své srdce, najdi smysl svého života a to sebepoškozování odejde samo. Ty ho přece nepotřebuješ, jen ti škodí, nic víc.

S požehnáním

23.08.2007 16:23:00 | Hippyreagovat

Životní příběh Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Hodně smutné...tak moc že nevím co k tomu napsat...ale něco bych napsala ráda...snad jen-přeju ti aby se to už nikdy neopakovalo...

23.08.2007 15:00:00 | už ne pernikova princeznareagovat

Bez něj Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Troufám si říci, že to chápu víc jak trochu. Neboj se, tohle není vůbec egoistické. To, jak uvažuješ, je naprosto přirozené, vůbec to neber jako špatné myšlenky. Já tyhle myšlenky totiž taky znám a moc dobře. Smrt je všude kolem nás, je nepopiratelně spojena se životem, a my, abychom přežili, se s ní nakonec budeme muset mnohdy smířit. Vím, zní to dost krutě, ale kdo říkal, že život je jednoduchý a k nám vždy ohleduplný. Věřím, že všechno má nějaký smysl, ale my ho nevidíme, protože nedohlédneme "dál", naši bolest to vědomí tedy stejně nevyléčí. A ještě jedno dodám: spíš by mě děsilo, kdyby už nikdo nepřemýšlel podobně jako ty a všem to bylo jedno.

23.08.2007 11:12:00 | Eufrosiniereagovat

Otázky životu Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Jako první plus ber už jen to, že si takové otázky vůbec kladeš. To je nesmírně důležité. Spousta lidí se těmto otázkám vyhýbá, protože se jich bojí. Mají strach, že nedostanou odpovědi nebo najdou odpovědi, které najít nechtějí! U tebe to znamená, že se zamýslíš nad životem a to je podstatné. Věř tomu, že odpovědi existují. Věř tomu, že život je dar, který ti byl věnován, abys byla šťastná. Jen to musíš pochopit, odhalit. Život je nejen krásný dar, ale také je to tajemství. Odpovědi jsou zde, hledej: já hledal v Bibli a našel jsem. Tam jsou odpovědi na všechny otázky. Jen se nesmíš bát. Začni číst Nový Zákon, nedej se odradit a uvidíš! Lidé, kteří žijí s BOhem, ti mohou dát odpovědi. Samotný Bůh ti dá odpovědi. Až ho poznáš, zjistíš, že netrestá. Zjistíš, že život není utrpení. Zjistíš, že všechno má svůj smysl. Hlavně musíš vytrvat. Hodně štěstí!

S požehnáním

09.04.2007 12:23:00 | Hippyreagovat

In my heart, In my thoughts Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

tak tohle mi silne pripomina me..silne moc., ver tohle znam..a jediny zpusob, jak to dokazat, abys to nedelala..je to, ze sama nesmis chtit..pak to pujde.., nekdy ale hur, stane se neco, nekdo ti neco nepekneho rekne a ty bez premysleni bezis smerem, kde vis, ze najdes nastroj na to aby sis ublizila.., ja se ted taky citim bidne,ale nejdu pro to ziletku, uz nejdu.., jen pochop lidi kolem sebe, jak se o tebe musi bat, jaky musi mit strach..proto jsem se taky z toho dostala..a ver ze jsou radi, nemusi te zrovna chvalit, preci kdyz si nic nedelas, je to normalni jev cloveka ba naopak , kdyz si ublizujes to neni normalni..a oni maji strach a pochop ,tezko se jim o tom mluvi..tak hodne sily..zvladnes to, tak jako jaaa..jen bojuj:)a rikej si vidim , slysim, mluvim?..to vsechno muzes ,tak se raduj z toho ze to mas:)

08.04.2007 09:56:00 | Woskireagovat

Pouhé zamyšlení Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

moc pěkné...jsi šťastný člověk, a jestli ne tak můžeš být. Jen málo lidí si za celý život uvědomí, to co ty už víš teď. Pokud to víš, máš šanci svůj život změnit...Píšeš že jsi asi na rozcestí, je to tak...Máš dvě možnosti. Promarnit svůj život, nebo se pokusit udělat ho lepší...Každý svého štěstí strůjce, tato věta má neuvěřitelnou pravdu. Je to celkem nedávno, kdy jsem stál na úplně stejném rozcestí. Vybral jsem si cestu, která vede do kopce, přes hory a řeky, samé trní, ale je to cesta po které se dá dojít ke štěstí. Ta druhá je krásná cesta, z kopce, velmi pohodlně se po ní jde, ale ke štěstí nevede...Nic není zadarmo a všechno něco stojí, ale stačí jen chtít. Je strašně moc těžké změnit svůj život, ale stojí za to, alespoň to zkusit...

22.01.2007 17:05:00 | kEEp sM:!Le)reagovat

Když svět pláče... Publikoval(a): EvelynSnape | Povídky » Ostatní

Běhal mi z toho mráz po zádech ... Život není fér :(

21.01.2007 11:02:00 | kecalkareagovat

Pouhé zamyšlení Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Taky jsem přečetl obě dvě díla a docela se mi to líbilo, pěkné, pravdivé dokonce i dojemné. Jen tak dál.

19.01.2007 14:43:00 | zlomený a nanicovatý -__-reagovat

Pouhé zamyšlení Publikoval(a): EvelynSnape | Úvahy » Ze života

Četla jsem i tvoji druhou povídku. Obě dvě jsou fakt dobrý. Jak po stránce obsahový, tak i v podání. Jsem teď v takovém divném rozpoložení, a tvoje úvaha mi pomohla, abych nezapomněla na pár těch prostých a přece důležitých faktů žití..Děkuju ti..

18.01.2007 21:46:00 | Lady Karnevalreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí