Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 20 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Tanečníci Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Supertip, povedená povídka, dobře se mi to četlo...

01.03.2009 19:57:00 | Lilly Lightováreagovat

Tanečníci Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Máš talent, text byl čtivý a pěkný, ale ty chyby!! :D

17.12.2008 10:35:00 | Walentinereagovat

Tanečníci Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

moc povedená povídka

14.12.2008 01:33:00 | ajinekreagovat

Láska není jen slovo 3/3 Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Docela pěkné. Jen takové malé porýpnutí. V jednou odstavci je slovo "cloumá" tak často, že se mnou by to cloumalo taky. :o)
Jinak je ten příběh zajímavý. Klidně by asi snesl větší propracovanost ohledně těch bitev a jak se do hradu dostávali. Ale to asi nebylo účelem :o)

11.01.2008 06:53:00 | Kesreagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Je to pěkné a krásnější než blesky snad ani nic není:))) Akorát mi malinko vadil ten monolog v první části textu... Ale to je asi spíše můj osobní problém

01.01.2008 18:24:00 | Santinan Blackreagovat

Údolí sněhu Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

příběh je moc pěkný, akorát mi poněkud vaduili chyby, rušily totiž celkovou plynulost, ale jinak moc pěkné, opravdu se mi to líbilo. Mělo to příběh, náboj a prostě to bylo docela i svižné...

29.12.2007 16:21:00 | Santinan Blackreagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Jediné, co mi trochu vadilo - ale tak to je především můj subjektivní problém, je to otázka zvyku a vkusu -, byl fakt, že první polovina textu se odehrává dlouhosáhlým monologem. Protože třebaže jsou informace z otcovy promluvy zajímavé a vlastně tak nějak vševysvětlující, v rámci textu jako celku je to pořád "jenom" monolog, který vyprávění zpomaluje. Určitě by se dal najít jiný způsob, jak čtenářům dodat vysvětlení, aniž by se jedna z postav musela pouštět do nekonečného povídání.
Jinak kladné body za nápad:o).

06.12.2007 14:42:00 | Gina Roccareagovat

Naděje Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Příběh má potenciál:o), to rozhodně. A kdyby se vychytaly ty mnohdy děsivé gramatické chyby, tak ani po stylistické stránce není vyprávění k zahození. Má tajemství a zajímavé charaktery. Rozhodně by se z něj dalo vytěžit víc.

06.12.2007 14:20:00 | Gina Roccareagovat

Neviděná rozkoš Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Sex, erotika

Já bych chtěl autorku spíš pochválit. I když souhlasím s tím, že je tam poměrně dost chyb pravopisných, překlepů, i pár nevyvážených či chudých slovosledů. Na tom se ale dá pracovat. (Zvýšením pozornosti a pečlivost, například.) To co mě však potěšilo, bylo to že skutečně dokážeš přenášet napjatou atmosféru, strach, touhu a lehké tajemno, což je sice starý recept, ale pokud se s ním umí pracovat, je zaručený. A hlavně, Je výsostným právem povídky používat zkratku až do krajnosti a pracovat více s emocemi než nějakými dlouhými konstrukcemi, je to dokonce žánrová výsada i, do jisé míry, nutnost. A co se týče zmýněné fantasy/nefantasy - tohle je prostě svět, v němž se tahle scénka odehrává,není to podle mě úplně samoúčelná záležitost.

21.10.2007 02:32:00 | Dermgenreagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Povedená povídka, i když některé věci se daly předvídat. Pokračování si určitě přečtu...

25.09.2007 11:10:00 | Valliereagovat

Neviděná rozkoš Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Sex, erotika

Zajímavá povídka. začátek mě nadchl, říkala jsem si, že to nemá chybu. ale jako už se píše níž, časem se to pokazilo. podle mě ne ještě příchodem toho muže, ale až o něco později. Příliš často se tam opakovaly slova jako "krásně", "nádherně", "strašlivě", "rozkoš"...někdy mi přišlo, že to vyloženě bije do očí, že je tam těch přídavných jmen až moc. nápad je to skvělý, i když vysvětleno je opravdu málo (na druhou stranu se mi líbí i možnost domyslet si ten zbytek sama), škoda toho, že ke konci už to napětí ze začátku vyprchává. paradoxně víc vzrušující jsou ty chvíle, než se mezi těmi dvěmi něco opravdu odehraje. popis samotného aktu je nejslabší z celé povídky.

20.09.2007 23:06:00 | Swimmyreagovat

Neviděná rozkoš Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Sex, erotika

Tak já nebudu tak příkrý jako předchozí komentátor, ale výhrady mám. Na začátek chci říct, že většinou komentuje pouze dílka, která se mi hodně líbí nebo která se mi vysloveně nelíbí. Běžný průměr nechávám stranou, není v mých možnostech odpovědět nebo okomentovat každého autora, který napíše komentář pod nějaké mé dílko. Ale pokud má někdo zájem, stačí říct a a na jeho dílko se rád podívám a zhodnotím.

Tak a teď k věci:

1. Začátek se rozvíjí dobře. Úvod je napsán tak, aby čtenář zůstal zvědavý, co se bude dít, jak se to celé vyvine. Slepota dívky sice není úplně originální, ale v pojetí fantasy by se s tím dalo slušně pracovat, takže dobré a dobré je to až do chvíle, než přijde do místonsti onen muž.
2. A pak to začíná jít pomalu do háje. Z obstojného začátku se začíná stávat tuctová scéna, která se rychle zvrhává v úplně obyčejnou a naprosto neoriginální erotickou povídku. Od půlky už není poznat, že by o nějakou fantasy šlo, už je to totéž, jako těch 300 dalších mizerných povídek v sekci erotické. Možná tady nejsem zcela objektivní, ale prostě už mám averzi, když už potisící čtu o stejných polohách, stejném průběhu, dokonce i ten slovník je stejný. Je to jak přes kopírák.
3. Největším prohřeškem autora je to, že čtenáři zůstane dlužen informace. Protože pak se ze spousty textu stává polystyren, který sice prodlužuje délku, ale na kvalitu nemá žádný vliv. Čili jak se tam ta dívka dostala, kdo to udělal, jaký k tomu měl důvod, kdo byl ten chlap a tak dále, to jsi nám zůstala dlužna. Tím pádem bylo zcela zbytečné psát ten dlouhý (i když dobrý) úvod.
4. Ještě bych rád upozornil na to, že každá povídka musí mít určitou stavbu. Kromě již zmiňovaného úvodu má mít zápletku. Dejme tomu, že v našem případě jde o onu místnost a slepou dívku. Pak se nám nějak musí rozvíjet děj. Měl by být psán tak, aby zvyšoval napětí a až do poslední chvíle držel čtenáře v nejistotě. Děj by měl mít kolizi a krizi. To znamená, aby se něco zvrtlo. Pak rozuzlení, kdy vypadá, že je všechno jasné. A pak pointu, která dá dílu nový rozměr a nakonec nějaké to ponaučení nebo alespoň ukončení. Většinu toho jsem u této a dalších Tvých povídek postrádal. Já neříkám, že píšeš špatně. Kromě občasných pravopisných chyb (ale jsou tady horší) máš docela hezký sloh. Ale vždycky je to takový výřez, popis jedné scény, chbí taková ta ucelenost a hlavně... chybí pointa...
5. Co říci závěrem. Vyjadřovat se umíš, takže pokroč do dalšího ročníku. Začni si vybírat neohraná témata. piš o něčem, co nikdo ještě neztvárnil a hlavně, než začneš s povídkou, rozmysli si její průběh i děj, aby na konci bylo něco, co mě donutí říct, že je to geniální nápad. Budu Ti držet palce.

19.09.2007 07:00:00 | Daniel S.reagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Zaujalo mě to že píšeš že je to krátká povídka jak potom vypadá ta dlouhá =DDD

04.09.2007 12:05:00 | Cassandrareagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Opravdu krásné.byla by z toho dobrá knížka.Určtě napiš pokračování.Budu na něj čekat a myslim si,že nejenom já.

28.08.2007 10:39:00 | Caecus archangelosreagovat

Děti bouře Publikoval(a): Teassandra | Povídky » Fantasy

Musím přiznat, že tvoje povídka mě dost zaujala. I když nemám fantasy moc ráda a zpočátku jsem ji ani číst nechtěla, úplně mě pohltila a přečetla jsem ji jedním dechem. Opravdu moc pěkná...

28.08.2007 00:08:00 | kitty24reagovat

Stránky: 1 [2]
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí