Komentáře přijaté

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

Existuje Bůh?-To je jasné že ano Publikoval(a): bureto | Úvahy » Bůh, víra

konečně sem se dočetla něčeho opravdu pravdivéhu o víře,obdivuji tvou snahu,bohužel zatvrzelý čtenáři si pořád budou mlet tu svou, ale nikdy nic není ztraceno.

05.03.2009 21:16:00 | kockinováreagovat

Existuje Bůh?-To je jasné že ano Publikoval(a): bureto | Úvahy » Bůh, víra

nechceš napsat raději něco ze své hlavy? ;)

11.01.2009 21:31:00 | Dao dereagovat

Existuje Bůh?-To je jasné že ano Publikoval(a): bureto | Úvahy » Bůh, víra

Amen..vyjádřil bych se ale je to tak strašně únavné donekonečna oponovat těm dogmatickým blábolům že už nemůžu..:-)Bože chrań mě před tvými vyznavači!:-)Vyhráli jste,jdu se ožrat a čekat na konec světa.:-)

07.01.2009 14:24:00 | Weylinreagovat

Existuje Bůh?-To je jasné že ano Publikoval(a): bureto | Úvahy » Bůh, víra

Je až s podivem několik mě předem do očí bijících argumentů a předpokladů této práce, které nejsou v celé práci, ba i komentářích osvětleny a náležitě ohodnoceny. Například to, s jako horlivostí, vehemencí a úsilím se snaží autor dostát svému předsevzetí a téměř lidstvu nedosažitelnému úkolu, totiž podat "co nejvíce vědomostí" o Bohu. Snad kdyby autor nevynakládal patřičně mnoho času s přejímáním a domýšlením myšlenek předchůdců po prošlapaných cestách, které jsou v rámci Písma o sobě faktem, tezí, která se nedokazuje, ani nevyvrací, a pokusil se střetnout se s tématem, které nejde uchopit, jako posvátno, a ponechat jej v jeho tabuizované podobě, udělal by lépe. O čem nelze hovořit, nemá smysl hovořit, protože je to vždy jenom nadhled, který přehlédne v bodech celý problém, ale podstata unikne skulinkou, jako pára v neutěsněném hrnci. Jestli Bůh existuje, či ne, nemá v dnešní době již smysl řešit, neboť o primát Pravdy se ujímá věda. Přesto by bylo vhodnější podávat argumenty typu pro et contra a dokázat, nikoliv ze samotného Písma, jak to s Bohem je. Navíc podávat výpověď o Bohu, jako je úkolem tohoto pojednání, nemá smysl, neboť uvažuje Boha jako vydestilovanou složku něčeho, čemu se sice Bůh říká, ale je to nepřesné. Navíc Bůh není jen křesťanským bohem, ale i pohané, případně muslimové, židé, buddhisté, hinduisté, animisté, tito všichni nějak s pojmem Bůh pracují, a tato práce má přesto snahu, obsáhnout tak rozsáhlou problematiku, když si za cíl pokládá "dozvědět se nejvíce o Bohu a Ježíši Kristu, pro ty, kteří ví jen minimum". Ale kdo může vědět více. Snad přeci jen sám Bůh. A proto pokládat se za znalce v tomto oboru by bylo více než arogantním a nabubřelým podnikem. Ale potud je to moje vlastní hledisko na celou úvahu. Leckdo se však jako znalec cítit může...Přesto se skromně domnívám, že příspěvek je k zamyšlení. Atd..., atd... Obsahově se nikterak nehodlám s problematikou rovnat, neboť tomu nepříliš rozumím, ale spíše přehledová připomínka k formě, která mě prve upamatovala ve zrakovém smyslu. Jinak zajímavé!

06.01.2009 00:06:00 | A.N.D.Y.reagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí