Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

Příběhy z Naefaru: Jezero spících andělů 02 Publikoval(a): Teron Gorefiend | Povídky » Fantasy

Díky za rozbor...pokud jde o sklo, jsou k tomu dva důvody. Za prvé přirovnávám věci k něčemu, co zná čtenář, nemusí to nutně obsahovat ten svět. Na začátku povídek z Naefaru jsem přirovnával něco ke klesání letadla, který taky ve fantasy nemá co dělat.

Za druhé sklo není v tomto světě problém. Ačkoli jsou kulisy na bázi pokročilého středověku, díky propojení mnoha technologií, umů a skutečnosti, že i čaroděj může například kovat zbraně a naopak bojovník kouzlit, je tu mnohem více možností. Pravda, hodně z toho se neujalo v širším použití, protože magie je zkrátka přístupnější a v mnoha ohledech spolehlivější.

Pokud si tím nejsi jist, tak je to jen dobře, protože ono je skutečně nejednoznačné. Ta osada se určitým způsobem izolovala od okolí a vnucuje Telmingerovi svůj způsob života, na druhou stranu on nemá úplně právo jim vnucovat, že to, co dělají, je špatně a rozhodovat o nich. Takže obě strany mají svým způsobem pravdu:-)

06.10.2017 13:07:51 | Teron Gorefiendreagovat

Příběhy z Naefaru: Jezero spících andělů 01 Publikoval(a): Teron Gorefiend | Povídky » Fantasy

Ha, díky za echo...no tohle je jedna z verzí, kterou jsem měl na disku, neopisoval jsem to přímo ze sborníku, kde to nejspíš redakcí prošlo. Pravdou je, že člověk se nevyhne mnoha průběžným verzím textu a tím pádem rostoucí autorské slepotě. Mám dokonce podezření, že čím víc pracuješ s jedním textem, tím je to horší...

02.10.2017 18:00:13 | Teron Gorefiendreagovat

Zabiják Publikoval(a): Blanshee | Povídky » Fantasy

Napsaný je to slušně, ovšem příběhově je to hrozně fádní včetně propriet typu trpasličí zbroj, elfí štít a trefená léčitelka. Člověk už pak čeká i toho mága, i tu léčitelku i to, že většina přítomných dostane totální nakládačku. Osobně jsem s tím skoro seknul už u prvního zásahu mága, ale chci dneska pár věcí ohodnotit.
Závěr se spisovatelem jako nelítostným zabijákem je milej, ale vzhledem k rutině předchozího textu vyzní slaběji, než by mohl, pokud by se i příběh sám něčím vymykal standardu.
Takhle je z toho scéna velmi podobná stovkám dalším, ač řemeslně dobře odvedená.

21.04.2016 10:38:34 | Teron Gorefiendreagovat

Hlavně, ať to není na mě... Publikoval(a): Lada 3 | Povídky » Fantasy

Hodně dobře plíživě děsivé. Akorát by se fakt hodily odstavce, takhle jsem si musel dělat záložku rámem prohlížeče.

21.04.2016 10:22:24 | Teron Gorefiendreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí