Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

O víře Publikoval(a): Špalda | Úvahy » Bůh, víra

Díky za komentář :-)

Zastavím se jen u jedné věci. U té agitace. Když někdo propaguje buddhismus nebo New Age, je to v pořádku. V práci se neustále setkávám s tím, jak někdo mluví o kartářkách nebo věštění či horoskopech. V životě jsem neslyšel, že by někdo řekl, že je to agitace.

Jakmile někdo řekne Ježíš Kristus nebo Bible, ójej, to je hned oheň na střeše. To je agitace, hustění do druhého člověka, někdy i snad agrese...Tomu jsem do nynějška neporozuměl. Proč?

Že někomu řeknu, že mě tohle naplňuje a dalo mi to smysl života, to přece není nic špatného. Někoho naplňuje fitness styl života, jiného práce a někoho prostě křesťanství. Já na tom žádnou agitaci nevidím, člověk se jen dělí o to, co naplňuje jeho život. A upřímně - na slovo agitace jsem už hooodně alergický :-)

08.04.2017 19:00:27 | Špaldareagovat

Tajemství Publikoval(a): Akyš | Úvahy » Bůh, víra

Sdělím můj pohled na celou věc - Bůh stvořil člověka ke svému obrazu. Člověk byl tedy dobrý, podobný Bohu.
Hříchem se však člověk stal náchylným ke špatnostem (k násilí, podvodu, lži, dokonce vraždě).
Bůh přeci učinil vše, dokonce poslal i svého Syna na kříž, aby dokázal svou Lásku (zdá se Vám to málo?).
Podle mého soudu je tedy toto násilné jednání spíše věcí člověka nežli Boha. Člověk se může přece rozhodnout, zda bude jednat dobře či zle. Bůh člověku jasně ukazuje, jak má jednat, když říká "miluj bližního svého jako sám sebe".
Mohl by Bůh zasáhnout a zastavit ruce vrahů? Jistě, mohl, je přece všemocný. Ale kdyby to udělal, kde by byla lidská svoboda? Člověk se přece musí rozhodnout sám, jestli bude činit dobro nebo zlo. Vodítek ke konání dobra má více než dost...

24.12.2016 11:41:15 | Špaldareagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí