Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 167 záznamů. Zobrazuji 1-15.

Chyba 330 Publikoval(a): danielsoft | Povídky » Sci-fi

No jasan, jediný řemeslo není v ohrožení a to upgrade neuronové plátenictví. Programy, mozky a drzé huby. Bravo!

08.05.2023 18:11:09 | lesan-3reagovat

Politik jako fotbalový rozhodčí Publikoval(a): Racek | Úvahy » Politické

Tedy nechci vám kecat do konzistence textu ale vágní slovo politik již pozbylo významu a uznání. Na tyto placená místa se dodrápali neumětelové, jež nikdy nevedli progresivně a úspěšně firmu, či jinou obecně potřebnou socio skupinu. Nemají za sebou průmyslové vzory, natož patenty. Nemají úctu v zahraničí a ani žádné přímé kontakty, které by tuzemsku otevřely dveře dál.
Ti úspěšní se nehodlají špinit s touto sortou, nepotřebují to a jsou zajištěni vlastní činností.
Naprosto bezprecedentně to říká Jiří Pallas v poslední třetině textu knihy "https://www.magazinuni.cz/literatura/jiri-pallas-rodinne-anabaze-a-safran-aneb-rukovet-o-svedsku/", která se dotýká digitalizace české státní správy.

08.05.2023 13:47:30 | lesan-3reagovat

Gorila Publikoval(a): Koala | Básně » Humor

Kam jdeš večer? Ále máme slet goril, po třiceti letech!

08.05.2023 08:47:08 | lesan-3reagovat

vzpomínky na roadtrip Publikoval(a): Happyyz | Prozaická miniatura » Ze života

Hluboká melancholie a stesk po domově tě zachvátí. A je co vydechneš ve svém starém známém středobodu, zase ta trýzeň po toulavých botách žene tvou duši dál.

08.05.2023 08:42:20 | lesan-3reagovat

Pochyby Publikoval(a): Honzáles | Básně » Filozofické

Jakékoli umělecké dílo je a musí být individuální vyjádření autora, značí osobnost, jeho vnitřní svět, jeho postoj k celku a odvahu resp. pohled na společnost, či dění v dané době vzniku díla. Uveřejnění je stop stav. Vývoj umění a pozdější náhled v dané kategorii není možné autorovi vyčítat.
Právě to osobní nóvum, či nový styl přijít s něčím originálním a nést kůži na trh může spustit vlnu následovatelů, či základ hodnotných uměleckých sbírek.
Jakmile si stoupneš za dav a zobecňuješ svůj pohled v množném čísle na něj, jde o bezcennost. Navíc tím urážíš lidi, které do davu obecně zahrneš.
Já pochopitelně nejsem umělec, nicméně ve vyšších technických pozicích to funguje jak píši. A pokud něco píši tedy jako amatér a možná i diletant. Dělá mi to radost a čekám, že i ostatní něco přidají nějaký kousek pro zamyšlení, či lépe pro zasmání.

06.05.2023 19:06:53 | lesan-3reagovat

HODNOCENÍ DĚL UMĚLOU INTELIGENCÍ Publikoval(a): Iva Husárková | Úvahy » Ze života

Abych neodbíhal od téma. Mne opravdu fascinuje i překvapuje, že v minulém politickém systému byly obranou sociální komunity, ověřeni sami sebou, které vystavěly hradbu proti zlu. Tím žili v rámci možností svobodněji. Situace se teď opakuje nejen v duchovní oblasti ale dokonce i v čistě ekonomické. Vše v rámci hesla: "Jen si kecejte, jsme na to zvyklí". Pozoruhodně je, že nástroje idiotizmu účelově z nevědomosti a dokonce i vědomosti vytvářejí ti, co jsou právě u kormidla. S lítostí a nostalgií to dopadá na ty, co nemají kontakty, konexe a neumí nebo dokonce se nemohou bránit. Já vím, není to hezké.
Přeji Ti odolnost a víru, že nic není ztraceno, nic nebylo v životě zbytečné. Hotová blaženost otočit se zpět a vidět, že moji blízcí a předci cosi dokázali.
Howgh a jdu zkontrolovat včeličky a zeptám se jich, zda nedělám příliš velkou neplechu.

06.05.2023 12:09:18 | lesan-3reagovat

(vytlačování lidskosti) Publikoval(a): Lighter | Aforismus, citát, říkanka » Humor

Mimo komentář, má vlastní hláška na stavbách: "Řekněte mi, v kterých správních radách jste a já pak bubu mluvit!" Na tomhle svět stojí a CHATboti už souhlasí /přizdisráčsky/.
Obchodníci s vesmírem? Obal graficky výstižný. Ale jsem v první třetině. Škoda, že autor zemřel jako mladý. Ovšem trefil se dobře. Dnes máme haldu "konzoušů" a je to dost trpký pohled.

06.05.2023 09:35:20 | lesan-3reagovat

Pochyby Publikoval(a): Honzáles | Básně » Filozofické

Autor trpí královskou poruchou, "MY"káním? Píši a vyjadřuji se za sebe a když se mi cosi nelíbí v dialogu, klidně to dotyčnému řeknu, pokud není na smrtelné posteli.
Hlavu vzhůru Honzálesi, nic ve zlým.

06.05.2023 09:11:05 | lesan-3reagovat

HODNOCENÍ DĚL UMĚLOU INTELIGENCÍ Publikoval(a): Iva Husárková | Úvahy » Ze života

Ivuško, děvče zlatý, stříbrný! Dyk si oučetní, no né? Prachy first! Někde se to musí voprubovat. Vždyť všechny diskuze na www jsou zastřené výzkumy, za prachy, no né?
Piánko a klídek, si myslím.

06.05.2023 08:55:26 | lesan-3reagovat

ChatGPT je dobrý sluha, ale zlý pán Publikoval(a): annanymsová | Úvahy » Ostatní

Podle mne autorka textu zcela mylně nazývá Chat-/cokoli/ za model AI. Tenhle produkt je pouze třídič a odpovídač, kde výsledek je soubor algoritmů a sebekontroly, opět řízený vloženými pravidly, či strukturami procesu.
Klasik tvrdí: "Nechte dřinu strojům!", tomu odpovídala vize japonských inženýrů. Jeden z prvotních příkladů byla továrna na automobily uvedená do provozu 1993 ve městě Hófu 1991, v konečné podobě Hófu 2, 1993.Experimentální provoz obsluhovalo 18 (slovy osmnáct) lidí, produkce auta MAZDA XEDOS 9. Někde na YT je ještě možná instruktážní film procesu výroby. Ale ani to nebyla skutečná AI. Její první krůčky jsou v modelování návrhů a samokontrole, samozlepšování /urychlování, konvergence k optimálnímu, možnému výsledku. Konečné stádium by mohlo například znít od člověka- chci hvězdolet, konečná rychlost elektromagnetického záření, životnost ... , počet osob, náklad, čas vyhotovení. Co by AI navrhla a permanentně dokopala k cíli je dnes teorie možných cest.
Jestli se někdo něčeho bojí /mocní a nemocní tohoto světa/, tak je to robotizovaný zbrojní průmysl AI a jeho výsledky vražedných systémů/Izrael, Belgie, USA, možná i RF.
Abych téma odlehčil. Vtipní politici již dnes přemýšlejí v případě robotů na linkách, jak je zdanit. No né, přece chceme zdrav a soc.pojištění/odvody. Chápete to? Sociální odvod za robota...

04.05.2023 22:12:46 | lesan-3reagovat

ChatGPT je dobrý sluha, ale zlý pán Publikoval(a): annanymsová | Úvahy » Ostatní

Přátelé, neklesejte na mysli, chatbota jsem osobně viděl před čtyřiceti pěti lety. Hnípal v kanclu a napsal do spisu kolegy, že je "řevnivý". Nesl to těžce, ten kolega, byl ochoten na sobě nechat štípat dříví. Většina okolí zkoumala, co může a jak může být řevnivé. Tady je jádro pudlika, nálepka se sama neodstraní, co chatbot přiřkne, je na věčné časy! Tedy jen té větší části homo sapiens submisivius.
Vyvozuji z toho, že společnost se dále rozštěpí na ovladače /hnusné slovo/ a kuli /také hnusné slovo/. Jenže je tu jedna nebezpečnost. "Někdo" bude muset v budoucnu začít stavět psychiatrická sanatoria pro CHATboty. Až kdosi z ovladačů přivede AI k šílenství, no nechci říci do hrobu. Ale nešť. A Ámen.

04.05.2023 12:17:02 | lesan-3reagovat

Rusi Publikoval(a): Frr | Básně » Bůh, víra

Na portálech jsou vybydlený fBRIKY, DOLY

03.05.2023 16:53:31 | lesan-3reagovat

Rusi Publikoval(a): Frr | Básně » Bůh, víra

Autor to psal v nadsázce. A já říkám, že o hlavní truchlivé postavě to ani není. Je to o celém systému. Tak bych přidal také něco v nadsázce.
- -
Chceš přijet?
Jo něco bych rád viděl, když máte tak široširou zem. Do tajgy.
Dej pokoj, dvě hodiny jedu pro chleba. Cesty jsou rozmočené, stromy popadané a asfalt ještě nepoložili. A co víc, bábuška čeká celý dopoledne na nádraží na brambory, než přijede vlak od Jekiru.
A co bys v tajze dělal? Samej močál. Jsou tam komáři a medvědi a sajky.
Ale já bych...
Hele, musel bys mít průvodce a průvodce potřebuje bumážku. Je to teď nebezpečný, každej je lovec a má flintu.
Já bych chtěl, hele dostaneme se teda alespoň na hřebec Fajanu?
Ale na to potřebujeme gruzovika s navijákem, protože pěšky je to daleko a stejně! Říkám ti cesty jsou rozmočený a chybí i pár mostů a ty co navíc strhla voda nikdo neopravil, brod žigulem nepřejedeš.
Hele počítám tu tajgu na tři týdny alespoň. Rozumíš, abych něco zažil.
Dej pokoj! Na expedici je daleko víc bumážek, musel bys dát do kapsy i policistům a ani to není jistý.
Můžou nás přepadnout i pytláci. Tady má pušku každej, je to živobytí!
Pomohly by Eura? Si myslím.
Výbavu nevoz, tu ti půjčíme za pětistovku, ale na propustky bude možná i tisíc málo.
A sám nepůjdu, musel by s námi Saša, není drahej, ten se vyzná a má kontakty i na kluky vojenský s helikoptérou, kdyby byla nouze. Víš vůbec co stojí hodina vrtulníku?
atd. (ale jinak to tehdy šlo, jenže teď je pohehe ...

02.05.2023 22:18:07 | lesan-3reagovat

(nerozumnost lidská) Publikoval(a): Lighter | Aforismus, citát, říkanka » Filozofické

Tak tady bych do země zarazil pro ajťáky dopravní značku STOP. Anžto dát androidům do palice "rozumnost", tak jsme jako lidi skončili. Definitivně.

02.05.2023 17:59:36 | lesan-3reagovat

Svět něco požírá. Publikoval(a): Al.hexth | Básně » Sci-fi

Ani jsem nedutal. Přemýšlel jsem, zda by pomohla louč, nebo "Black Diamond" na čele, kdybych ji konečně našel. Jenže pak, pak mne zalila tma bílá a o té autor nemluví. Protože na Bílou ani na bílou mrchu neplatí nic.

30.04.2023 17:45:35 | lesan-3reagovat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí