Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

Výtah - závěr Publikoval(a): Tanula | Povídky » Akční, detektivní, dobrodružné, válečné

Konečně jsem se dočkal posledního dílu této na zdejší poměry absolutně vyjímečné série hororových podmínek a tak bych si neodpustil malé shrnutí mých pocitů. K autorově stylu psaní nemám co vytknout, je profesionální, bezchybný a velice čtivý. Vše nadále potvrzuje autorova vzdělanost, nebo možná schopnost aktivně vyhledávat a používat různorodé informace jako součást díla - trochu mi to připomíná styl mého oblíbence E.A.Poa. Žádné informace zde nejsou nuceně, vše i jinak sebenudnější historická, fylosofická, či náboženská poznámka zde skvěle dotváří atmosféru. Asi to nejlepší co jsem zde kdy četl.

Ale abych jen nechválil, zkusím vytáhnout i něco co se mě nelíbilo. Je to ten prvek používání nacismu jako absolutního projevu zla na naší planetě. Nechci polemizovat o tom, že by snad nacizmus špatný nebyl, to mi nepřísluší, ale dovolil bych si podotknout, že rozhodně není absolutním zlem, ale může být zlem stejným jako cokoli jiného co kdy člověk spáchal. Nacizmus s koncentračními tábory, církve s křížovými výpravami a inkvizicí, pedofilové nenápadně roztroušení po celém světě jako skryté zlo, každá velmoc projevující svou moc na slabších, použití atomové bomby, feťáci ničící své blízké a mnohem mnohem více....kdo určí co je horší? Já tedy ne a ty bys také neměl. Ale to je jen detail, který mi požitek z tvého díla moc nekazí.

Závěrem bych se chtěl zeptat autora, jestli v dohledné době plánuje nějakou další sérii pro rubriku horror? Mrzelo by m2 kdyby ne.

30.03.2008 22:44:00 | Pompareagovat

Podivné zrcadlo Publikoval(a): Sára555 | Povídky » Akční, detektivní, dobrodružné, válečné

Pokud mohu poradit, nikdy nepiš horor v první osobě, pokud na konci zemřeš, vyzní to pak celé spíše komicky. Není to špatné, ale není to ani dobré, chce to zapracovat na budování atmosféry...co si budeme povídat, postava bez ruky oka a nosu v dnešní době nikoho neviděsí, za to pošramocená dívka hledící na tebe svým temným prázdným okem je mnohem mnohem lepší :-) Taky by mi sedělo více přívlastků, takhle je to takové suché.

Nechci aby to vyznělo moc kriticky (no to už asi nespravím), ale musím také podotknout, že děláš stejnou chybu jako já a to už sem toho napsal celkem dost. Netlač tak na spád příběhu, nesnaž se dostat za každou cenu co nejrychleji do finále...věnuj více času atmosféře, popisům místa, pocitů a podobně...uvidíš že to nepřijde vniveč.

02.09.2007 03:49:00 | Pompareagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí