Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

Návštěva věčné tmy Publikoval(a): kraaska_ | Povídky » Ostatní

Rétrorio:

a) Brána - bylo to špatně napsáno - je tam, že brána lemovala, ne že brána byla lemována.
b) Zadýchání - tak o tom se přít nebudu. :) Někdo si to tak může vyložit, ale mě to teda trklo. ,)
c) Zdrobněliny & blízkost atmosféry - to, co jsem napsal, jsem napsal právě proto, že to pro mě požadovanou atmosféru nevytvořilo. :/ "Hezkost" smutnosti - nic o tom, že smutnost je hezké, jsem nepsal. Jde o samotné ztvárnění. ,)
d) Čárky - tak tady se už nebudu přít vůbec.
e) Zloděj - tady se taky nebudu přít. :D
f) Víš, co je to materialismus?

Pochválil bych (a máš pravdu, kritik má jak ukázat na nedostatky, tak vyzdvihnout přednosti), kdybych tam myšlenku, která by mě zaujala, našel. (Teď jsem také materialistický?) Asi máme rozdílné názory na "myšlenku". Myšlenka je v tomto případě ta, že svět je prostě nespravedlivý (a jsou v něm padouši) a když napadne pana příhodu, tak vás může jen tak ze srandy přejet obyčejný zloděj ala GTA?

Autorka má každopádně potenciál, ale zdá se mi, že ho ubíjí pouze (!) vyléváním svého srdíčka a navazováním pocitů, které v některých bezcitných materialistických osobách stejně nic nezanechají už jen proto, že jsou na to připraveny od samotného počátku...

Jinak znovu upozorňuji, že píšu jen za sebe - někomu se to líbit může a může se mu to zdát dokonalé, někomu holt ne a tak má takovou drzost a tak napíše, co se mu konkrétně na díle nezdálo. :)

02.08.2007 17:26:00 | OrcSlayerreagovat

Návštěva věčné tmy Publikoval(a): kraaska_ | Povídky » Ostatní

Jen tak předem podotýkám, že se neztotožňuji s žádným ze 100% hodnoceních, které ti zde většina dává. Takže přeskočím úvod a jdu rovnou na kritiku:

Námět: Naprosto, mohu-li to tak napsat, "klišoidní". Téma je naprosto jednoduché, konec se dal předvídat od odjezdu "Ríši" do Tesca.

Co se týče samotného zpracování: Hodí se o několik let zpět před tvůj současný věk k "spisovatelkám" čtoucím Bravíčko atd.

Už v první větě jsem se zasekl. Nedokáži si představit bránu, která něco lemuje. -> "...bránou, lemovanou tisici..."

"Kráčím co noha nohu mine, abych nezadýchala svou prozatím zdravou, i když smutnou dušičku."
Je sice pravda, že fyzický a psychický stav se navzájem ovlivňují, ale ještě jsem rychlejším krokem svou "dušičku nezadýchal".

Mimochodem k těm, tebou často užívaným, zdrobnělinám. Píšeš sice v ich-formě, ale to neznamená, že musíš psát všechno, jak zrovna cítíš jen aby to bylo "hezčí" a "jemnější". V konečném důsledku to ve mně spíše utvářelo dojem z nevyzrálé pisatelky.

Jinka oslovení se odděluje čárkami. ,) Někde to máš, někde ne. Čteš text po sobě nebo necháváš ho nějakou dobu "uležet"?

Závěr: Přejetí Richarda mi připadne takové... nelogické. Proč by se obyčejný zloděj s autem obrátil, aby Richarda, který ho viděl, zabil? A tak si defakto přifařil ještě závažnější trestný čin? U Tesca, kde o lidi a kamery není nouze?

24.07.2007 19:34:00 | OrcSlayerreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí