Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 2 záznamů. Zobrazuji 1-2.

Potrat Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

- "otěhotní mladá dívka a má strach ze svých rodičů". Hm... Kdyby bez mého vědomí nebo proti mé vůli (což vyjde nastejno) šla na potrat moje dcera, tak s ní asi doživotně přeruším kontakt a obratem se stěhuje, třeba k tomu gynekologovi. Ne kvůli tomu, že otěhotněla, ale kvůli nájemné vraždě, kterou si objednala.
- "Některé z těchto metod se totiž provádějí až v 16. týdnu těhotenství" No - tak některé z těchto metod se v ČR dělají i ve 24 týdnu těhotenství, ve Španělsku třeba až do 32 týdne a co je "potrat částečným porodem" nebo co dělají s dětmi v Číně ani nechtěj vědět. Pozor - píšu o tzv. "legálních" činech, které dělají gynekologové! Nemám na mysli nějaké potraty "svépomocí". ( I když se to, svým způsobem, až tak neliší.)
Pustil ses, chlapče, do těžkého tématu. Bude dobré, když si také zmapuješ, co znamená postmodernismus, neoliberalismus, brainwashing a spoustu dalších pojmů. Pokud se o to budeš dál seriózně zajímat - připravíš se na mnoho nocí o spánek z té hrůzy, která se běžně na gynekologii děje. Teď nemyslím jenom tu řezničinu, ale hlavně to podhoubí. Až zjistíš, co znamená "informovaný souhlas" v praxi, atd.... Až 4% potratů se odehrává proti vůli otce a ve 25% ženy nebyly ochotné uvést jeho postoj. ( O postoji dítěte netřeba pochybovat. Z toho jak při potratu vědomě uhýbá před kyretou je jasné, že si to rozhodně nepřeje.)
A ještě malá perlička : před povolením potratů se jich například v USA provádělo ročně asi 100 tisíc. Po jejich povolení se jich při nezměněném počtu obyvatel už dělalo přes 1,5 miliónu ročně. Změna zákona totiž způsobila změnu smýšlení. Stala se pro mnohé signálem, že "to nic není". A vlastně je to "správné řešení". Proto je jedinou cestou - zpřísnění podmínek, za kterých je bude možné považovat za opodstatněné. Poláků je 38 miliónů a provedou ročně ze závažných zdravotních důvodů asi 200 potratů. Čechů je 10 miliónů a dodnes prádějí přes 30 tisíc potratů ročně. Když se mrkneš na další údaje, tak zjistíš, že drtivá většina žen, které v ČR chtějí umělý potrat mají nejlepší možný věk na dítě (20-30 let) a často to bývá i jejich první.... Jo - statistika "nuda" je... Ale o něčem vypovídá...

01.08.2007 09:22:00 | bassmanreagovat

Potrat Publikoval(a): Hippy | Úvahy » Bůh, víra

Díky Hippy za dobrou úvahu na tohla téma. Máš tam pár drobných nepřesností - snad se neurazíš, když si jich všimnu :
- samotné zařazení téma "potrat" pod "Bůh, náboženství" je ( podle mě ) chybou. Surovost, sobectví, vypočítavost, lenost a další vlastnosti, které stojí za miliony umělých potratů nejsou "náboženský problém". Je to výsledek určité iluze vzdělanosti, která se dotýká všech lidí. Mnozí z nich byli k etickým otázkám vnímavější po absolvování mateřské školy, než po vysoké. Je to vidět i z netových diskusí. Dialektika, logika, seriózní argumentace, schopnost připustit omyl - to se moc nenosí. Je to celospolečenský problém, stejně jako korupce, prostituce a další jevy.
- drtivá většina interrupcí se provádí zhruba ve dvou měsících. Tedy v době, kdy má dítě už vlastní tlukoucí srdíčko, funkční mozek, ruce nohy, hýbe se... Realita je tedy ještě horší, než jsi předpokládal. Velmi doporučuju najít si třeba na You Tube : "Teenage abortion Russia" a další videa, nebo i něco na českých stránkách (třeba Svobodavolby, Differentlife, apod.)
- "Než se rozhodovat impulzivně, je lepší pár týdnů počkat." To máš pravdu, jenže pak by si mohla žena potrat rozmyslet. A proto jsou ( i na internetu ) různé "poradny" kde jsou ženy, které tam v této situaci píší doslova "povzbuzovány" k potratu místo k mateřství. Rovněž je tady armáda gynekologů, kteří jsou na potratech finančně zainteresováni a kteří proto rozhodně nebudou ženám potraty rozmlouvat. Za etiku si nic nekoupí. Dokonce jsem zjistil, že soukromé ambulance a nemocnice v ČR dělají potraty zcela zdravých dětí i neznámým ženám, které ten den ráno přijdou i úplně bez objednání a nalačno. Zaplatí a za pár hodin si už "lékař" myje ruce...

01.08.2007 09:20:00 | bassmanreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí