Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 13 záznamů. Zobrazuji 1-13.

Mýtus o stvoření světa Publikoval(a): Alasea | Povídky » Ostatní

Aha, takže šneci! :-) Připomíná mi to Stopařova původce po galaxii - Myši si objednaly výrobu planety Země a teď dělají pokusy na lidech... Každopádně i tohle je hodně zajímavá teorie.

28.12.2008 17:00:00 | Amsterreagovat

Sacrosanct sword XII - Předčasná kapitulace Publikoval(a): Adam Alexandr Velvet | Povídky » Fantasy

Láska, nečekáné zvraty, msta a touha po moci... jsem zvědav jestli se to tam nakonec vyskytne. Zatím akorát někdo běžel, upadl, trochu se pochroumal a usnul. To je jedna výtka - de facto to bylo o ničem. Druhá výtka - neúnosné množství gramatických chyb a nejen čárky ve větách, ale i ve slovech, které ti musel word podtrhnout, takže nevidím problém v tom, ty překlepy opravit. Třetí výtka - prvních dvou výtek je opravdu škoda, když vlastně píšeš docela pěkně. Hezky popisuješ, vkládáš zajímavá přirovnání a máš svůj osobitý styl, který sice sem tam trochu skřípe, ale v zásadě je čtivý. Takže forma by šla, ale je potřeba zapracovat na obsahu a korektuře. Tohle je můj názor, nalož s ním jak uznáš za vhodné.

26.12.2008 23:47:00 | Amsterreagovat

Dračí sen Publikoval(a): Alexander Aerwil | Povídky » Fantasy

Velice pěkná a čtivě napsaná povídka. Tady na literu mám většinou po dvou třech odstavcích chuť přestat číst a po pěti šesti to doopravdy udělám, ale tvou povídku jsem zhltl během chvilky, bez nejmenších pochybností zda za to stojí. Samotná zpověď je zajímavá s podařenou myšlenkou, takže vyprávění má hlavu a patu. Možná by stálo zato ještě k tomuhle připojit nějaký příběh (či i více příběhů budou-li za to stát), který by se věnoval tomuhle námětu víc konkrétně. Myslím, že by to stálo za to.

23.11.2008 11:13:00 | Amsterreagovat

Hrdina Publikoval(a): analgetka | Povídky » Fantasy

Nápad to je velmi dobrý. Má skutečně kvalitu, což se ovšem nedá říct o zpracování. Těžko ti popíšu konkrétní chyby, které měly za vinu, že se mi to špatně četlo, snad bych ti jen mohl poradit, aby jsi se pro příště pokusila vyprávět. Ne jen psát větu za větou a postupně tak poskládat všechno, co se v příběhu stalo. Stálo by za to rozepsat se víc o určitých pasáží, které za to stojí, jsou důležité, a nevěnovat každému okamžiku striktně jednu větu. A nebylo by na škodu omezit počet tří teček na konci věty a naopak se pokusit do textu vložit pár odstavců.

15.09.2008 18:38:00 | Amsterreagovat

Bolesti Ledu- Bolest II. Publikoval(a): Hall120 | Povídky » Fantasy

Napsané je to líp než předchozí díl, i když jsem myslel, že budeš pokračovat dál v tom samém příběhu. Ale uvidíme, třeba se to ještě nějak vyvrbí.

06.09.2008 19:28:00 | Amsterreagovat

Bolesti Ledu- Bolest I. Publikoval(a): Hall120 | Povídky » Fantasy

Mám tři výtky. Zaprvé často opakuješ sloveso být (hlavně hned v prvním odstavci je téměř v každé větě, což mě málem odradilo od dalšího čtení). Zadruhé by se hodilo, aby různé části povídky (myslím tím uběhnutí většího časového úseku v ději) byly odděleny víc než jen odstavcem. Třeba třemi hvězdičkami, nebo jen mezerou v řádkování. A zatřetí... jestli měl další díl překvapit, rozhodně ses měl vyvarovat poslední věty! Ono i bez ní to lze docela prohlédnoout, ale s takovou bych ti mohl už s naprostou jistotou říct, co se stane v dalším díle. Jinak napsané je to docela průměrně, ale určitě pokračuj, když si na tom dáš záležet, výsledek rozhodně může být lepší.

05.09.2008 19:24:00 | Amsterreagovat

Upíři? Totální blbost.....díl 1 Publikoval(a): Snilek.holka | Povídky » Fantasy

"těšké", "vyrustala sesvou", "čily".
A to je jen výňatek z prvního odstavce. Vím, že sem tam se chybička vloudí, ale to nejhorší se přece dá alespoň opravit, když si to člověk po sobě přečte.
Dál už jsem přečetl jen další odstavec a pak se na to vykašlal. Ne kvůli tomu, že by to bylo špatně napsané, to po pouhých několika větách nemůžu tvrdit (i když i za tu dobu jsi stihla několikrát skočit z přítomného do minulého času), ale kvůli neuvěřitelně odfláklé úpravě. Ať se podíváš do jakéhokoli textu, tak se vždy píše slovo, pak čárka, mezera a další slovo. Ty jsi během těch dvou odstavců dokázala vyčerpat snad všechny možné varianty. Také se tam vyskytovalo až příliš mnoho překlepů. Zkrátka nejspíš sis to po sobě vůbec nepřečetla, jinak by tě to muselo být do očí stejně jako mě. A to je velká chyba.
Jestli si to opravíš, tak si to klidně přečtu celé a pak ti budu moct zhodnotit i obsah, ale takhle se mi do toho vážně nechce.

20.08.2008 23:12:00 | Amsterreagovat

Níntub Ibiluch (Duše Anděla) - část I. Publikoval(a): angalar | Povídky » Fantasy

Možná, že se to někomu bude líbit, ale mě to tedy nijak nedokázalo oslovit. Zdálo se mi to trochu křečovité a nepříliš čtivé.
A prosímtě, kdyžtak napiš že "byla střední postavy", ale rozhodně ne "měřila 170 cm". Četl jsi snad někdy něco takového v povídce nebo románu?

04.08.2008 21:05:00 | Amsterreagovat

Na druhé straně II. Publikoval(a): Brunette... | Povídky » Fantasy

Chtěl bych tě upozornil, aby jsi nepsal/a do textu a už vůbec ne do přímé řeči zkratky (a když tak se píše "tzv." a ne "tvz."), vždyť přece píšeš příběh a ne nějakou příručku. No a co se týče toho příběhu, tak ten je vcelku průměrný. Z toho nápadu by se určitě dalo vytěžit víc a pak to ještě srážejí takové děsné dialogy, jako byl tenhle poslední zamilovaný.

31.07.2008 21:26:00 | Amsterreagovat

Oheň tehdy plápolal a voda byla daleko Publikoval(a): davedav | Povídky » Fantasy

Moc dobře napsané a docela zajímavé pojaté téma. Jen bych tě chtěl upozornit, že v jeden okamžik (zhruba uprostřed) jsi asi na dvě věty přešel do ich-formy, což mě trošku zarazilo. Jinak ale dávám tip.

24.07.2008 16:54:00 | Amsterreagovat

Sanharys Publikoval(a): Nile | Povídky » Fantasy

No, zajímavé to je. Ale jestli chceš aby to člověka navnadilo číst i další kapitoly, tak by to mělo být delší a trochu jasnější.

05.07.2008 12:45:00 | Amsterreagovat

Birké Publikoval(a): Laura von Schneider | Povídky » Fantasy

Pěkná "oddechovka" :-). Máš hezký styl psaní, škoda, že tu toho nemáš víc.

03.07.2008 23:21:00 | Amsterreagovat

Minulost-verze 2 Publikoval(a): Imwu Lilien Samuthaar | Povídky » Fantasy

Druhá verze je určitě lepší, propracovanější. Ale myslím, že by si povídka zasloužila další pokračovaní, třeba i o několik let později, kdy se už dospělý chlapec setká se svou pravou matkou, nebo tak něco... Takhle zůstává pointa neodkrytá, nebo jen z části poodhalená. Ale rozhodně pěkně napsané.

16.05.2008 15:44:00 | Amsterreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí