Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 3 záznamů. Zobrazuji 1-3.

Beznadějná Publikoval(a): xjohykx | Básně » Ostatní

děkuji

06.08.2010 23:38:00 | xjohykxreagovat

Jseš mrtvý maso? Publikoval(a): xjohykx | Úvahy » Ze života

Omlouvám se, nemělo to vyznít útočně. Každopádně podobná debata je na dlouhé hodiny a nikdy bychom asi nedošli ke společnému závěru, protože se o to snažily už stovky jiných a bez výsledku. Nad "čistotou" oněch zmíněných vegetariánů a veganů se dá samozřejmě pochybovat a kdo z nich doma potají hltá šťavnaté hovězí, to asi nezjistíme.

Ale v jednom musím souhlasit - pokud jí člověk vyváženě, je to v pořádku. Vyvážená vegetariánská strava a vyvážená strava obsahující maso jsou dle mého názoru rovnocenné. Zda nejíst či jíst maso je spíše otázka osobního postoje a etiky.

04.08.2010 14:27:00 | xjohykxreagovat

Jseš mrtvý maso? Publikoval(a): xjohykx | Úvahy » Ze života

Doporučuji si na toto téma pročíst odbornou literaturu a to ve větším rozsahu, než je nahlížení do lékařského slovníku.

Vyvážená vegetariánská strava je dlouhodobě považována za plnohodnotnou a v jistých aspektech zdravější a vyváženější, než strava založená na živočišných produktech. Toto bylo i před několika lety potvrzeno asociací lékařů v USA. Google Vám rád poradí.

Argumenty o těhotenství a zdravotních aspektech nechávám nezodpovězené, protože se nezakládají na pravdě. Vzdělávejte se.

A to, jak kvalitní život vedou vegetariáni. Jen namátkou: Plútarchos, Sokrates, Hippokrates, Herakleitos, Seneca, Diogenes, Ovidius, Vergilius, Origenes, Chryzostom, Michelangelo, Klemens, Newton, Leonardo da Vinci, Spinoza, Rousseau, Goethe, Schiller, Schopenhauer, Lincoln, Nietzsche, Voltaire, Ibsen, Thákur, Gándhí, Zamenhof, Gorkij, Lester Smith, Pascal, Byron, Shelley, Franklin, L.N. Tolstoj, London, Wagner, Roland, R.W. Emerson, H.G. Wells, Franz Kafka, G.B. Shaw, Albert Schweitzer, Brigitte Bardotová, Paul McCartney, Ivan Lendl, Jan Burian

04.08.2010 12:45:00 | xjohykxreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí