Komentáře odeslané

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

Horší než Smrt Publikoval(a): Dortas | Povídky » Akční, detektivní, dobrodružné, válečné

Mám dojem, že u Tebe došlo k dezinterpretaci - Dr. Perner nikoho nezabil, nikoho neprohlásil za mrtvého; projevil jen své mínění, že udržuje při životních funkcích bezduchá těla, což mu přijde zbytečné.

06.01.2011 16:49:00 | Dortasreagovat

Ipse Alimenta Sibi (Sám sobě potravou) Publikoval(a): Dortas | Úvahy » Ostatní

S tím, že drtivá většina se nedobere až ke konečné podstatě jsem absolutně počítal, proto jsou mé povídky (alespoň v to doufám) psány tak, že byť každý NĚCO pochopí nějak JINAK, alespoň jsem zminimalizoval pochopení ŠPATNÉ. ( Správně vytknuté AA, A1, A2... Podstatné je první A. Lidí, kteří si v AA najdou XY vždy bylo, je a zřejmě bude stále dost; jsou to titéž, co vždy budou např. brát pohádky a legendy jako příběhy, nikoli jako metafory; lidé co si přečtou Decarta a pak s vědoucím úsměvem citují filozofie, kterým nerozumí, atd...

06.01.2011 15:38:00 | Dortasreagovat

Ipse Alimenta Sibi (Sám sobě potravou) Publikoval(a): Dortas | Úvahy » Ostatní

Soudíš ty, pro kterého je ústřední myšlenka, jak si sám správně podotkl, ukrytá. Abys chápal filozofii, musíš filozoficky uvažovat, ne jen pasivně přijímat, přečíst si výroky filozofů je jedna věc, ale kolik filozofie dokážeš vytvořit ty sám?

05.01.2011 15:43:00 | Dortasreagovat

Poselství Země Publikoval(a): Dortas | Úvahy » Ostatní

Nikoli. Bytosti žily již po několik generací vychovávané tak, že nikdy ani nepoznaly zlo, neměli schopnost ho sami rozpoznat; dělali to, co jim bylo řečeno že je dobré, nedělali to, co jim řekli že je špatné, ale Proč, nad tím nepřemýšlely. Což je částečně narážka na většinovou masu, stejným způsobem přijímající ,,Pravdy" od Autority, bez vlastního rozumového zdůvodnění. Ústřední myšlenkou je však symbióza mezi Dobrem a Zlem - to, jak jedno nemůže existovat bez druhého.

05.01.2011 15:35:00 | Dortasreagovat

Stránky: 1
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí