Úsvit (původní verze)

Úsvit (původní verze)

Anotace: (Po zhudebňovacím pokusu jsem text pozměnila a vložila jako nové dílo. Tento tu nechám, jak je.)

Viděl jsem úsvit

a páru nad rybníkem

při cestě prvním,

fakt prvním ranním vlakem.

 

Viděl jsem srnu,

spásala trávu s klidem,

v růžovém šeru

než Slunce z lesů vyjde.

 

Viděl jsem úsvit

a měl v očích slzy,

když mezi stromy

probleskl ten třpyt.

 

A pak se vyhoupl nad obzor

ten nejvzácnější drahokam.

 

Jabloně kvetly

a krajem voněl šeřík,

slivoním vítr

roznášel bílé peří.

 

Viděl jsem srny

pást se okolo trati,

poslední závoj

ušlé noci se ztratil.

 

Viděl jsem úsvit

a měl slzy v očích,

vracel se domů

a všude byl klid.

 

Vystoupil jsem, nechal vlak odjet

a sám vykročil ke Slunci.

 

Viděl jsem úsvit,

už můžu umřít?

 

Autor Pétík, 28.05.2020
Přečteno 290x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Marten, Frr, Tomcat
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nemusíš ...ať ještě další úsvit uvidíš ;)

28.05.2020 23:23:15 | Emily Říhová

Děkuji. Tak teda to ještě o pár úsvitů odložím. :)

29.05.2020 21:47:09 | Pétík

Moc se mi líbí..krásně to dozrává až..k úsvitu.."ST" ;-)

28.05.2020 19:09:52 | jenommarie

Děkuji.

28.05.2020 20:41:51 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí