Hostina

Hostina

Anotace: Poznat divočinu a její vlastní zákony (sic!)

Dloužící se stíny večera
evokují představy.
Rozum ztracen, již dávno
na úsvitu věků,
temná poetika soumraku
zná odpověď
a její družka přichází
krásná paní nepříčetnost.
Tady je útočiště před světem,
jen překroč bludnou hranici a hleď, prázdnota -

Mystická rozjímání tuláků,
měsíční tance víl,
oslava nejjasnějších hvězd, měsíce, naděje a lásky
v bojích o vlastní duši.

Přichází myšlenka, je
silná, mocná, neudržitelná -
žij nebo zhyň...

Písek v očích smetl realitu,
v takové chvíli netřeba pochybovat
o nebeské modři v srdci poutníkově.




 

Autor Athelstan, 18.09.2023
Přečteno 128x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, Kaňka, Fialový metal, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle jsou Ty chvíle... a když se podaří zachytit - klobouček*

19.09.2023 09:32:39 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí