Spolu

Spolu

Anotace: Triptych - část třetí

Společně stáli tiše v řece,
jejíž proud s tichou urputností,
unášel vše živé i neživé
zrnka písku, myšlenkový
hvězdný prach unášen
do moře, k měsíčním paprskům
do nicoty.

Společně stáli a prozpěvovali
žalozpěv pro nevinné -
všem cítícím bytostem na cestě
k soucitu a porozumění.
Zpívali hvězdám, jejich záři,
jejich osudy, života a smrti.

Společně stáli a rozmlouvali,
jak slunce zapadá a kde vychází,
jasnému času něžně
sklánějící se v lesích,
jež ustanovili
důvěrnou součástí svých duší.

Společně stáli a smáli se
vtipu věčnosti,
pozdravu zapomenutých bratrů a sester:
Když se dostaneš na vrchol hory -
šplhej dál!

Autor Athelstan, 27.09.2023
Přečteno 116x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí