padesát na padesát

padesát na padesát

 

                                                jsi divoký proud řeky

                                                            vždycky tě poznám

                                                            nesplýváš s ostatními

                                                            jsi divoký proud řeky

                                                            myšlenky plují peřejemi

                                                            díváš se zase jinak

 

mezi řečí

posíláš mi     jen tak

dvakrát pálenou slivovici

 

pomalu ochutnávám

všechny ty tajný sny

                       cos utopil

žalmy opilých motýlů

žalmy vypeckovaných těl v kvasu

pod dřevěným poklopem

                               nedýchat

                               neřesti co převaluju na jazyku

                               do kódu na řetězu

                               obrázek nahé madony

do ticha (soudku z) dubu

větve až k zemi

i v zimě větve až k zemi a na nich zlaté listí

Šílíš.

 

Autor Philogyny1, 04.04.2017
Přečteno 460x
Tipy 22
Poslední tipující: zelená víla, jitoush, Oxík, Květka Š., Nikita44, Lioness, Jort, Iva Husárková, Amonasr, Jin&Jang, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...šílíš????.....Ji./úsměv/

07.04.2017 20:12:59 | jitoush

to jsou ty ochutnávky... :)

08.04.2017 07:46:35 | Philogyny1

...jo...:)

05.04.2017 13:20:44 | Jort

já taky... :)

05.04.2017 18:16:55 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí