Neděle (04.10.2020)

Neděle (04.10.2020)

Anotace: V neděli se nedělá, v neděli se malují slova...

Seděl jsem
Mezi hořčicovými tóny
Říjnových trav
Hebké, jantarové šňůry světla
Kanuly do mých vrásek na čele
A já se díval na babočky a vosy
Jak hltají nektar z indigových puklin
Ještě sladce čpících blum
Které jako svíčky na dortu
Nedávno sfouklo babí léto.

Vedle na zahradě
Soused huboval svým synům
Jako berberský lev
Jako zvonovec bílý z brazilských hor
A mé vzpomínky zalétly k létu
Kdy mě, Markétu a Pavlínu
Pronásledoval táta pšeničným lánem
A strašně u toho nadával
Že jsme parchanti zatracený a ať si ho nepřejem'

Popadl jsem svou dceru za ruku,
Vyrazil s ní do polí
Vylezl jsem na první strom u cesty
a třásl jsem korunou tak dlouho
dokud zem pode mnou nepokryly
jako golfové míčky
jako belgické pralinky
zelenohnědé tobolky
a kaštany.

 

 

Autor Herjann Skald Vargstjern, 04.10.2020
Přečteno 323x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, ARNOKULT, Donne, Akrij8, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je pěkná poezie. Líbí se mi*

08.10.2020 00:48:30 | šerý

potěšils mne***ST* :-D*

04.10.2020 22:05:50 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí