Město v oblacích

Město v oblacích

Anotace: ...

Zabíjím veškerou racionalitu,
když vzhlížím vzhůru k nebi
na posvátná města andělů a bohů,
co postavili své domy z oblaků
a jejich stravou je sluneční záře..
 
Někdy koukají dolů a smějí se -
smějí se tomu, jak máme zacpané uši,
jak děláme všechno po svém
a jak žádáme
o znamení,
která dostáváme,
a která v hluku mysli
nevidíme,
ani neslyšíme.
 
Odkládám rozum pod postel, 
nechávám ho spát, 
je jak malé dítě - křičí, 
dožaduje se pozornosti, 
 
ale děti
ještě věří v anděly,
v města v oblacích,
v radostný svět.
 
Nechám ještě rozum spát
a stanu se na chvíli
opět malým
dítětem.
 
 
 
Autor Daniela, 07.04.2014
Přečteno 397x
Tipy 7
Poslední tipující: básněnka, Amonasr, jitoush, poeta, Aiury
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pod postel raději nic neodkládej, jsem poučená ze strašidelnejch filmů, že tam vždycky něco číhá;-)

08.04.2014 12:25:20 | básněnka

Krásná... :)

07.04.2014 20:28:58 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí