Duší Ducha Snivostivost

Duší Ducha Snivostivost

Anotace: 27.2.2016

Nejspíše bláznivci musíme býti,
než-li že hlupci vstupujícími do debat.
Smíme-li mlčkavosti na svém rtu míti,
ačkoliv jím chtivé chuti prahnoucí jsou hýbat.
Nepodléhejmež své mysli to ticho zabíti,
pakliže s bláznivostí ráčíme život dobývat.

Uvnitř duší majíce více než jen pláč,
my jenž potulujíc jsme tu na světě.
Věkem od časů jsoucný jest ten spáč,
jenž jako vzrostlý je všemi vůněmi na stvolech při květě.

Poznej opravdově onu svou skrýš,
kteráž jest větší než vědět smíš.
Snad i ty jednou vskutku pochopíš,
o jakém že to životě si životem svým sníš.

A takto směřujícími budižme k výšinám?
S těmi propustkami tělesností ve vodě.
Snad také poklesajíce jsem k těm hlubinám,
snad i já člověkem svůj jsa v pozemském pronárodě.
Autor RešHeNúnHe, 09.03.2016
Přečteno 386x
Tipy 2
Poslední tipující: zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kteráž jest větší než vědět smíš...úsměv.z.

09.03.2016 12:33:24 | zdenka

:)

10.03.2016 09:46:08 | RešHeNúnHe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí